Igazi gyermekkori ízek közé tartozik ez a házi csokiszelet, amit szinte minden zsúrra és vendégségbe elkészítettünk, ráadásul nagyon egyszerű megcsinálni.
Az olaszok nemcsak remek tésztáikról, de süteményeikről is híresek. A crostata a kedvenc nyári pitéjük, amit friss gyümölccsel vagy különféle lekvárokkal variálnak. Általában rácsozva készítik, fantasztikusan omlós, és fagyival tálalva igazi kényeztető desszert. A tésztát késes robotgéppel is…
Ha önmagában a csokoládétorta már unalmas lenne, akkor próbálják ki a mogyorós változatot! Az ínycsiklandozó csokitorta most mogyorós változatban készült el konyhánkban, amibe a dobostorta jolly jokernek számító krémjét tettük bele.
Most őszintén, ki ne szeretné a forró csokoládét? Akár reggel, akár este készítjük el, mindig átmelegít és boldoggá tesz kortyolgatása. Ez most egy krémes, kakaóporral és csokoládéval vegyesen készült verzió, próbáljátok ki!
Farsang, Valentin-nap, mindegy! Imádjuk a fánkot minden formában. A Nosalty szerzője, Gerzsenyi Flóra most a francia eclair fánk szerelmetes receptjét hozta el nektek.
Tegnap volt a croissant világnapja, de nem az alapreceptet hoztuk nektek, mert az minimum egynapos tortúra, hanem a kész sütemény felturbózásának legpazarabb módját mutatjuk, ami ráadásul végtelenül egyszerű is.