A kereskedők, a szállítók terhei nem engedik, hogy a 2025-ös húsvéti ünnepre ne emelkedjen a csokoládé ára – tudta meg a Pénzcentrum a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárától. Intődy Gábor elmondta, hogy gyakorlatilag mindennek emelkedett az…
A magyar szakképzési rendszer folyamatosan alkalmazkodik a gazdaság változó igényeihez, ennek részeként két új szakmával bővülhet a Szakmajegyzék: a "Digitális festő és média designer" és az "Édességipari technikus" szakmákkal.
A Stühmer csokoládégyár történelmet ír: ikonikus Korfu szeletük hamarosan a világűrbe is eljut. A NASA jóváhagyásával a magyar űrhajós, Kapu Tibor, a HUNOR Magyar Űrhajós Program kutatóűrhajósa, magával viszi az édességet a Nemzetközi Űrállomásra.
A Kinder Meglepetés tojások évtizedek óta örvendeztetik meg a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hiszen a finom csokoládé mellett mindig tartogatnak egy kis meglepetést is. Azonban nemrégiben egy TikTok-videó hívta fel a figyelmet egy érdekes jelenségre:…
Az elmúlt években Magyarországon egyre nagyobb figyelmet kapott az élelmiszerek kettős minőségének problémája, amikor ugyanazon márkanév alatt különböző összetételű termékeket forgalmaznak különböző országokban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2014 óta vizsgálja ezt a jelenséget, és…
Megdöbbentő szám: 125 ezer gombóc eladása után kezd nyereséges lenni egy kézműves fagyizó. A fagylalt ma már prémium termék, magas ára miatt az emberek odafigyelnek arra, hogy valóban jó minőségű, minőségi alapanyagú finomságot válasszanak. Az…
2025. február 14-én, 97 éves korában elhunyt Francesco Rivella, akit gyakran a Nutella atyjaként emlegettek. Az olasz kémikus négy évtizeden át dolgozott a Ferrero vállalatnál, és jelentős szerepet játszott a cég világhírű termékeinek kifejlesztésében.