2024. április 20., szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

Teszt: melyik a legfinomabb csokis jégkrém?

2019-06-25 2479

Tizenegyféle terméket próbáltunk ki, ami visszaadta a jégkrémekbe vetett hitünket. Ha olvastad legutóbbi tesztünket, akkor tudnod kell, hogy az epres jégkrémeknél milyen sanyarú eredmény született. A kipróbált termékek finoman szólva is szégyent hoztak a gyümölcsre, amiről a nevüket kapták.

A történtek tükrében némi bizalmatlanság merült fel a csokis termékekkel szemben is, de szerencsére alaptalanul. A három dobogós helyezett kifejezetten finomnak bizonyult.

Hogyan teszteltünk?

A jégkrémgyártás rejtelmeivel most nem rabolnánk az idődet, hiszen korábban egy külön cikket szenteltünk a témának, majd az epres jégkrémek tesztjénél is felelevenítettük a legfontosabb tudnivalókat. Ha szeretnéd felfrissíteni az ismereteidet, kattints ide.

Tesztünkhöz a nagy láncok aktuális kínálatából szereztük be a csokis ízesítésű jégkrémeket, amelyekből összesen tizenegy jött össze. Ahogy az epres jégkrémeknél, itt is jelentős különbségek mutatkoztak az árakban, így az egyik nagy kérdés az volt, hogy van-e értelme mélyebben a zsebünkbe nyúlni a prémium termékekért.

Szerkesztőségünk tagjai szokás szerint egy vakteszt keretében kóstolták végig a termékeket, amelyeket szubjektív, érzékszervi szempontok figyelembevételével értékeltek egy 1-től 5 pontig terjedő skálán. Az összesítés és átlagolás után ennek alapján született meg a következő rangsor:

3. helyezett: Magnum poharas dupla csokoládéjégkrém – 4,12 pont (1549 forint/440 ml)
Összetevők: visszaállított sovány tej, cukor, tejszín (16%), sovány tejpor vagy sovány sűrített tej, kakaóvaj, kakaómassza, zsírszegény kakaópor (3%), glükóz-fruktózszörp, zsíros tejpor, vajolaj, glükózszirup, cukrozott sovány sűrített tej, nagy zsírtartalmú tejpor (1%), emulgeálószerek (E442, szójalecitin, E476, E471), Stabilizátorok (E410, E412, E407), aroma.

A Magnum termékét tejcsokoládé-darabokkal és kakaós-tejszínes szósszal turbózták fel, ami csak még kellemesebbé tette az ízét, így tesztelőink szinte kivétel nélkül finomnak találták. Azért csak szinte, mert felmerült, hogy túlzottan is csokis és édes.

  • Csokis határozottan, ebből nem spórolták ki.
  • Nem rossz, tejcsokiíze van. Lehet, hogy Milka?
  • Nekem túl csokis és édes.
  • Tejcsokiízű. Folyékony tábla. Finom.
  • Nagyon finom, a csokidarabkákért pluszpont.
  • Hát ez kurva jó.
  • Fincsi, étcsokiízű.
  • Nem rossz maga a fagyi, de ami benne van, az nem jön be.

2. helyezett: Viennetta csokoládés és fehér csokoládés jégkrém kakaós bevonórétegekkel – 4,37 pont (849 forint/650 ml)
Összetevők: sovány tej, kókuszolaj, cukor, víz, glükóz-fruktózszörp, kakaópor, tejsavókészítmény, glükózszirup, zsírszegény kakaópor (1,4%), kakaóvaj, zsíros tejpor, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, ammónium-foszfatidok), stabilizátorok (szentjánoskenyérliszt, guargumi, karragén), sovány tejpor, aromák.

A Viennetta jégkrém nem nagyon tudta megőrizni inkognitóját, kóstolóink ugyanis átláttak a szitán és felismerték jellegzetes formáit. Mint kiderült, a termék széles körű rajongótáborral rendelkezik szerkesztőségünkben, ezért nem is volt kérdés, hogy finom-e. Krémes állaga mellett nagy sikert arattak csokidarabkái is.

  • A kinézetéről tudjuk, hogy melyik.
  • Ezt szeretem, krémes, jó állagú.
  • Ez mindig is finom volt.
  • Csokilapkás fagyitorta. Kicsit tejszínes, de finom.
  • Az ismert és jól bevált ízvilág. Tökéletes.
  • Van rajta igazi csoki, ami sokat dob rajta, de még így is közepes.
  • Viennetta. Isteniek benne a tört csokidarabok.
  • Szeretem a Viennettát.

1. helyezett: SPAR Premium csokoládéjégkrém csokoládés trüffeldarabkákkal és kakaós süteménydarabkákkal – 4,71 pont (1399 forint/500 ml)
Összetevők: sovány tej, tejszín, cukor, csokoládés trüffeldarabkák 7,4% [cukor, cukrozott sűrített tej, glükózszirup, pálmaolaj, invertcukor-szirup, kakaópor, vízmentes vajzsír, csokoládé 0,2% (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vaníliaaroma), színezék: titán-dioxid; nedvesítőszer: glicerin], kakaós süteménydarabkák 7,4% (cukor, kakaópor 1,4%, növényi olajok (napraforgó, kókusz), nedvesítőszer: glicerin, búzakeményítő, tejszínpor, glükózszirup, étkezési só), glükózszirup, zsírszegény kakaópor 5,5%, tejsavókészítmény, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, ivóvíz, stabilizátorok: szentjánoskenyérliszt, guargumi, vaníliakivonat.

A mezőny hiába volt tele erős szereplőkkel, úgy tűnik, ebben a műfajban egy saját márkás terméknek is teremhet babér. Nem is akármilyen, hiszen a SPAR prémium terméke felettébb meggyőző, 4,71 pontos átlaggal szerezte meg a győzelmet. Tesztelőink már magát az étcsokis ízvilágú jégkrémet is isteninek nevezték, a benne lévő trüffel- és süteménydarabkákkal együtt pedig végképp odáig voltak érte. Oké, nem olcsó, de más prémium termékekhez képest nem is olyan drága, így ha belefér a keretedbe, csak ajánlani tudjuk!

  • Nem rossz.
  • Ez olyan igazi.
  • Ez csoki, fagyival. Isteni!
  • Kifejezetten finom.
  • Csokidarabkás, finom, tök jó.
  • Étcsokiízű, egész finom.
  • Finom, kellemesen csokis, nekem ez a kedvencem.

Olvass tovább: divany.hu

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyarország Cukormentes Tortája versenykiírás – 2024

Magyarország Cukormentes Tortája versenykiírás – 2024

More details
Magyarország Tortája 2024. – A DÖNTŐS TORTÁK

Magyarország Tortája 2024. – A DÖNTŐS TORTÁK

More details
Berobbant a fagyiszezon

Berobbant a fagyiszezon

More details
Hogyan hódította meg a Nutella a világot?

Hogyan hódította meg a Nutella a világot?

More details
Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

Ingyenes szakértői segítséggel fogynál? Itt az alkalom!

More details
Krízisben a kakaótermesztés, megállíthatatlanul nő a csokoládé ára

Krízisben a kakaótermesztés, megállíthatatlanul nő a csokoládé ára

More details
Kvíz: Mennyire emlékszel a retró édességekre?

Kvíz: Mennyire emlékszel a retró édességekre?

More details
Mégsem olyan édes az élet a csokiiparban

Mégsem olyan édes az élet a csokiiparban

More details