A We Love Budapest cikkét ajánjuk kedves olvasóinknak, amely az Artizán pékség új cukrászdáját, a Mamie-t mutatja be. A cukrászda Óbudán, a Bécsi út 314. szám alatt nyílt meg. A Mamie a hagyományos magyar és…
Nellie Melba (1861–1931) ausztrál operaénekesnőnek köszönhetjük a világ egyik legfinomabb desszertjét. Ez a kijelentés így nem teljesen pontos, a Pêches Melba desszert ugyanis Auguste Escoffier (1864–1935) találmánya, de tény, ha nincs ez a gyönyörű hangú szoprán énekes,…
A kézműves ízek, a faszénparázson sült eredeti kürtőskalács illata és a közösen átélt élmények újra bebizonyították: a hagyomány sosem megy ki a divatból. Az 5. Kürtőskalács Vigalom a szeszélyes idő ellenére is mosolyt csalt mindenki…
Pálmacukrot hívtak vissza a forgalomból a nem jelölt szulfittartalom miatt – közölte a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) az MTI-vel kedden. A termék Thaiföldről származik, de Magyarországra is érkezett, ezért a hatóság arra kér…
Pataki János avatott mestere az édességeknek – és a gyermekellátás korszerűsítésének is. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány vezetőjét még kisfiúként érintette meg a gyógyítás világa, és azóta is elhivatottan segít a beteg gyerekeken, ahol…
A Portfolio.hu cikke szerint a német édességgyártók 2025-re 5%-kal kevesebb, mintegy 228 millió csokoládényulat gyártottak húsvétra. Ennek fő oka a kakaó világpiaci árának jelentős emelkedése, amely megnehezíti a gyártók számára a termelést és a költségek…
A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és…