Pataki János avatott mestere az édességeknek – és a gyermekellátás korszerűsítésének is. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány vezetőjét még kisfiúként érintette meg a gyógyítás világa, és azóta is elhivatottan segít a beteg gyerekeken, ahol…
A Portfolio.hu cikke szerint a német édességgyártók 2025-re 5%-kal kevesebb, mintegy 228 millió csokoládényulat gyártottak húsvétra. Ennek fő oka a kakaó világpiaci árának jelentős emelkedése, amely megnehezíti a gyártók számára a termelést és a költségek…
A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és…
2025. április 11-én, a magyar költészet napján, különleges gasztronómiai eseményekkel tisztelegnek a líra előtt Budapest és Balatonfüred neves cukrászdái. Ezen a napon a versek és az édességek összefonódnak, lehetőséget teremtve a kultúra és a gasztronómia…
Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készül,…
A kereskedők, a szállítók terhei nem engedik, hogy a 2025-ös húsvéti ünnepre ne emelkedjen a csokoládé ára – tudta meg a Pénzcentrum a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkárától. Intődy Gábor elmondta, hogy gyakorlatilag mindennek emelkedett az…
A magyar szakképzési rendszer folyamatosan alkalmazkodik a gazdaság változó igényeihez, ennek részeként két új szakmával bővülhet a Szakmajegyzék: a "Digitális festő és média designer" és az "Édességipari technikus" szakmákkal.