2017. november 19., vasárnap - Erzsébet

Csokoládé és életmód

csokifinomSzámtalan érvünk van a csokoládéfogyasztás mellett. Most csak 10+1 okot sorolunk fel, ami miatt csokit KELL enni. Várjuk a ti érveiteket is, írjátok meg, szerintetek miért jó a csokoládé!

choco paperA zsíros és cukros ételeket is sima, egyszerű csomagolópapírban kellene árusítani, hogy megállítsák a túlevést – mondta Wolfram Schultz, a Cambridge-i Egyetem neurológus professzora. Nagy-Britanniában a cigarettát csak egyszerű csomagolásban lehet árulni a jogszabályok miatt, ennek jótékony hatását erre az évre várják.

nestle logoDrasztikusan csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé, a svájci élelmiszeripari vállalat 18 ezer tonnával kevesebb cukrot használ fel Európában 2020-ig, így átlagosan 5 százalékkal csökken termékei cukortartalma – közölte a cég az MTI-vel.

choco eat.babyAz állást az Oreo keksz és a Cadbury csokoládé gyártója, a Mondelez International hirdette meg, readingi kutatóközpontjukba keresnek hivatásos édességkóstolót. Igaz, nem főállásban, csak részmunkaidőben: heti 7,5 órát kell dolgozni keddtől csütörtökig, délután negyed egy és háromnegyed három között.

nutellaRákot keltő összetevők vannak a Nutellában – söpört végig a híroldalakon nemrégiben a hír, egy friss tanulmányra hivatkozva. Egészen pontosan a pálmaolaj a ludas, amely mára már 44 milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát. A pálmaolajat régóta támadják környezeti és egészségügyi hatások miatt. Most nem várt szövetségest talált magának, ez pedig a Nutella gyártója.

csacsicsokiMind annak kockázatával, hogy bohócot csinál magából, egy svájci édességgyártó szamártejből hozta létre egyik legfrissebb, ínyenceknek szánt csokoládéválogatását. Bár két év kellett a tökéletesítéshez, végül Gérard Fornerod, a Vaud-kantonbeli Morges egyik édességgyártója lett az első Svájcban, aki szamártejből készített desszerttel merészkedett ki a publikum elé.

littlechocoNapi egy alma az orvost távol tartja, heti egy csoki pedig igenis jót tesz – így alakulhat át az ismert szólás egy amerikai kutatás eredménye miatt, amely 968 embert vizsgált 30 éven (!) keresztül, majd az eredmények alapján megállapították: a csokoládét rendszeresen fogyasztók memóriája jobb, mint azoké, akik ritkábban esznek csokit.

kutyacsokiNem csak az emberek szeretik a csokoládét, hanem négylábú barátaink, a kutyák is. Jutalomfalatként adhatunk kutyacsokit kedvencünknek. Ez hasonló az emberek által oly jól ismert nasikhoz, csak kevesebb kakaóvajjal, cukrral. Jó tanács: a biztonság kedvéért nézzük meg a lejáratát, nehogy romlott ételt egyen kutyusunk, és ebül érezze magát.

china milkaA Mondelez International bejelentette, hogy belép a kínai csokoládépiacra. A tervek szerint 12 terméket, közöttük számos szezonális terméket fognak bemutatni a kínai vásárlóknak, akik egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a csokoládékülönlegességek iránt. Stephen Maher, a Mondelez China elnöke a következőt nyilatkozta.

  • 1
  • 2
  • 3