Az étcsokoládétól krémes, a vaníliától édes ez a mesés, házi gesztenyelekvár. Bár a nyár a befőzés szezonja, nem csak édes gyümölcsökből készülhet lekvár, télen is érdemes a szezonális finomságokból, például gesztenyéből vagy sütőtökből dzsemet készíteni.
A zserbó az a desszert, ami a legtöbb családnál egyszerűen nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Hogy mi a titka? Talán a sok dió, a házi baracklekvár, az extra puha tészta és a lágy csokimáz. De…
A lúdláb muffn legkönnyebb, leghabosabb verzióját készítettük el vaj és egyéb nehezítő tényezők nélkül úgy, hogy csak a három legfontosabb íz domináljon: a csokoládé, a kakaó és a meggy. Hozzávalók A tésztához A tésztához 4…
A hideg, téli hónapokban egy jó nagy bögre forró kakaó vagy csokoládé csodálatos kísérője lehet egy-egy kellemes délutánnak. Mutatunk olyan recepteket, amelyeket ha otthon elkészítesz, garantáltan nem fognak csalódást okozni.
Ha valami gyors és egyszerű süteményre vágysz, akkor a kevert sütik a legjobbak. Külön extra, ha nem kell hozzá méregetni az alapanyagot, hanem elég egy bögre, amivel mindent kiadagolhatsz. Ez a kókuszos-kakaós kevert süti, pont…
Bár a karcsúsodni vágyók szemében a desszertfogyasztás „főbenjáró bűnnek” tűnhet, a fogyókúrába némi édesség igenis belefér, csak nem mindegy, hogy mi és milyen mennyiségben. Jöjjön néhány finomság csokoládéval.