Egy recept, amihez nem kell konyhatündérnek lenni, sőt akár hétvégi programként a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe. Az eredmény: elképesztő ízek és egy csokoládéfagyi, ami mindenkit levesz a lábáról.
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ha jól kihűtjük, a nyári esték sztárja lehet - fagylalt helyett, de…
Ebben a csokipudingban az a legjobb, hogy alig tart tovább elkészíteni a „zacskós” verziónál. Nekem ezzel a keményítő mennyiséggel ízlik a legjobban: lágy és krémes, de nem folyós. Felnőtteknek készítsétek minél magasabb kakaótartalmú csokiból, gyerekeknek…
Puha tészta, krémes, vaníliás tejberizs és pudingos-meggyes réteg. Egy picit torta, egy picit gyümölcsrizs, de ami a lényeg: nagyon-nagyon finom. A gyümölcsöket bátran variáljátok: készülhet friss gyümölccsel is, például eperrel, barackkal, a befőtt levét kiválthatjátok…