Tegnap volt a croissant világnapja, de nem az alapreceptet hoztuk nektek, mert az minimum egynapos tortúra, hanem a kész sütemény felturbózásának legpazarabb módját mutatjuk, ami ráadásul végtelenül egyszerű is.
A csokoládéban az is jó, hogy megszámlálhatatlan formában kóstolhatjuk és élvezhetjük. Táblás csoki, bonbon, trüffel, forró csoki, hogy csak párat említsünk. Sőt, ami még külön klassz benne, hogy könnyen, gyorsan magunknak vagy vendégeinknek is készíthetünk…
Ha valami gyors és egyszerű süteményre vágysz, akkor a kevert sütik a legjobbak. Külön extra, ha nem kell hozzá méregetni az alapanyagot, hanem elég egy bögre, amivel mindent kiadagolhatsz. Ez a kókuszos-kakaós kevert süti, pont…
A piskóta a legklasszikusabb nagymamasütemény. Tehetsz bele meggyet (fagyasztottat vagy üvegest), banánt, csokoládét, narancsot, citromos, lekvárt, csak győzz választani!
Ha már hiányzik a karácsonyi bejgli és a mézeskalács emléke és képes vagy újra valamilyen édességet enni, a legegyszerűbb, ha gyorsan bekeversz egy muffintésztát, amit aztán kedved szerint “téliesíthetsz”: mehet bele aszalt gyümölcs, fahéj, narancs…
Állítólag létezik olyan, hogy megmaradt szaloncukor és csokimikulás, amire bizonyíték ugyan nincsen, de azért mutatunk három olyan sütireceptet, amiben jól felhasználhatók a maradék csokik.
Az ünnepeket megelőző várakozás, készülődés szerves része a látványos meglepetésekre koncentráló fokozott figyelem. Nincs ez másként a konyhában sem, ahonnan nagyon sokféle ajándék kerülhet ki. Vannak olyan édességek, amelyek a családi, baráti együttlétek – legyen…