Egy tanulmány szerint a depresszióban szenvedő betegek az elfogyasztott mennyiség betegségük súlyosságával növekszik.Kutatásunk megerősítette azt a régóta uralkodó feltételezést, hogy az emberek előszeretettel esznek csokoládét, amikor rossz kedélyállapotban vannak.- állítja Dr. Beatrice Golomb, a San Diego-i…
A bezártság vagy más megváltozott élethelyzet miatt a szokásaink is változnak, például unalmunkban vagy rosszkedvünkben az evésbe, pontosabban a nassolásba menekülünk.
A forró csokit a 16-19. században gyógyszerként tartották számon. Bár manapság ez már nem jellemző, mégis vannak egészségügyi előnyei a fogyasztásának.
Az ünnepi trakta általában az arcbőrt is próbára teszi, a zsíros ételek és az alkoholos italok után jelentkező bőrproblémák pedig gyakran még hetekkel később is tapasztalhatóak. Ez a házi arcpakolás nem csak az illatával kényeztet,…
Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, vagy a felesleges kilóktól megszabadulni, nem árt, ha tudjuk, mit mikor fogyasszunk a legjobb hasznosulás érdekében.
Bűnözésnek hangzik, hogy rögtön ezzel kezdd a napot, pedig mértékkel jót tesz! Kár lenne azt hinni, hogy a csokoládé csupán egy a sok egészségtelen édesség közül: már az ókorban is használták a kakaót gyógyászati célokra,…
Egy csoki ébredés után csökkenti az édesség iránti vágyat. Bár a napi csokifogyasztást eddig a súlygyarapodás biztos receptjeként ismertük, menopauzán túli nőknél végzett felmérés szerint a csokoládé reggeli fogyasztása segíthet a szervezetnek a zsírégetésben és…