Magyar rapszódia nevű magyaros ízvilágot rejtő "találmányt" már megszületése előtt sem csupán édességnek, hanem reprezentatív ajándéknak szánta készítője. Jelenleg az országgyűlés külügyi hivatala a legnagyobb megrendelő: sok külföldi diplomata paprika és pálinka mellé magyar bonbont…
2009 őszén nyílt meg Budán egy új csokoládézó, a Csokissimo. Az üzlet elsődleges célja az egyik legnagyobb bonbonkínálat elérése, öt magyar manufaktúra bonbonkínálatából válogathatnak a vendégek. A populárisabb ízek kedvelőinek a teljesség igénye nélkül egy-két…
Megnyitotta kapuit a várva várt Csokoládé Múzeum! A Mozart Souvenir háza táján évek óta készültek az egyedülálló kiállításra, melyet 2009. április végén siker koronázott. Árpádföldön, Budapest 16. kerületében egy fejedelmien felújított nemesi vadászkúriában várják a látogatókat a Csokoládé…
A Barry Callebaut a kölni édesipari vásáron, az ISM-en mutatta be az Acticoa brandként jegyzett csokoládéit. Az Élelmiszer online értesülése szerint a cég az Acticoa termékek megkétszereződésével számol, jelenleg harminc feletti a vállalati portfolióban a korszerű termékek száma.
Új, magas antioxidáns tartalmú csokoládé európai bevezetésére készülnek, a Xocai névre hallgató édesség különlegessége, hogy hidegpréseléses eljárással készül acai bogyó hozzáadásával. A speciális eljárásnak köszönhetően egyedülállóan magas az antioxidánstartalma. Ugyanakkor nem tartalmaz koffeint, tartósítószereket, mesterséges cukrot, adalékanyagokat.
Több mint fél évszázad után, 2008 július elején visszavonult a híres nápolyit is jegyző Manner cég éléről Carl Manner elnök-vezérigazgató a Világgazdaság értesülése szerint. A stafétát a pénzügyekért felelős Albin Hahn-nak adta át, aki 2007-ben…
Míg régen a csokoládé a patikákban volt kapható, gyenge fizikumú, erőtlen és beteg embereknek különféle fűszerezéssel javallotta a gyógyszerész fogyasztani, addig ma legfeljebb a sportolók és a katonák kapják előírásszerűen. Nemrégiben egy amerikai vállalat bejelentette,…