Táblánként 3,5 gramm hasist tartalmazott az a csokoládé, amelyből egy brit házaspár hat év alatt mintegy 20 ezer darabot adott el az interneten, és állításuk szerint nem is tudták, hogy az ilyesmi tilos. Mark és Lezley…
Az ételallergiával, cukorbetegséggel küzdő honfitársainkra is gondolva cikkünkben igyekeztünk utánajárni, milyen édességgel kedveskedhetünk a finomabb falatokat gyakran nélkülöző coeliákiás, tejfehérje-, tejcukor-allergiás és cukorbeteg ismerőseinknek, rokonainknak. A csokoládék közül a minőségi étcsokoládék különféle változatai kínálkoznak legkézenfekvőbbnek.
A téli napok közeledtével igazi gondűző társasági ital lehet a forró csokoládé. Kávéval keverve, különféle fűszerezéssel kedvünkre ízesíthetjük, aki inkább hidegen kedveli, az akár sörbetet is készíthet belőle. Íme néhány receptötlet a jó hangulathoz: egy…
A magas kakaótartalmú – 60-70%-os – csokoládéval hatásosan csökkenthető az érelmeszesedés kifejlődése, az infarktus- és a szélütés veszélye, de védi a bőrünket és kiváló köhögéscsillapító – áll abban a tanulmányban melyet Dr. Matos Lajos szívgyógyász…
A tevetejjel készült csokoládé után már kísérleteznek a fagylaltokkal is – legalábbis ezzel az ötlettel igyekszik egy indiai állam – Radzsasztán – népszerűsíteni a kérődzőket, mivel a teveállomány az utóbbi évtizedben a felére apadt. A…
A csokoládé kultusza létezik, ez vitathatatlan. Jó hír, hogy ha lassan is, de a kultúrája is megszületik. Nézzük miben áll az érzéki varázslat, amit a csokoládé jelent. Nem kell ahhoz Gombóc Artúrnak születni, hogy szeressük…
Charles Linné, híres botanikus a kakaót cacao theobromá-nak, istenáldotta italnak nevezte. Sokan kutatták, vajon miért adott a tudós a csokoládénak ilyen magasztos elnevezést? Egyesek szerint a nők iránti gyöngédség és hódolat vezérelte. Arra is tippeltek,…