A téli napok közeledtével igazi gondűző társasági ital lehet a forró csokoládé. Kávéval keverve, különféle fűszerezéssel kedvünkre ízesíthetjük, aki inkább hidegen kedveli, az akár sörbetet is készíthet belőle. Íme néhány receptötlet a jó hangulathoz: egy…
A magas kakaótartalmú – 60-70%-os – csokoládéval hatásosan csökkenthető az érelmeszesedés kifejlődése, az infarktus- és a szélütés veszélye, de védi a bőrünket és kiváló köhögéscsillapító – áll abban a tanulmányban melyet Dr. Matos Lajos szívgyógyász…
A tevetejjel készült csokoládé után már kísérleteznek a fagylaltokkal is – legalábbis ezzel az ötlettel igyekszik egy indiai állam – Radzsasztán – népszerűsíteni a kérődzőket, mivel a teveállomány az utóbbi évtizedben a felére apadt. A…
A csokoládé kultusza létezik, ez vitathatatlan. Jó hír, hogy ha lassan is, de a kultúrája is megszületik. Nézzük miben áll az érzéki varázslat, amit a csokoládé jelent. Nem kell ahhoz Gombóc Artúrnak születni, hogy szeressük…
Charles Linné, híres botanikus a kakaót cacao theobromá-nak, istenáldotta italnak nevezte. Sokan kutatták, vajon miért adott a tudós a csokoládénak ilyen magasztos elnevezést? Egyesek szerint a nők iránti gyöngédség és hódolat vezérelte. Arra is tippeltek,…
Csokoládébombák és cipőbe rejthető robbanóanyagok is helyet kaptak a második világháború náci ügynökeinek kelléktárában, ám a szabotázsokat kivitelező hírszerzők rossz angolsága a legtöbb esetben azonnal komikussá tette fellépésüket – áll a most nyilvánosságra hozott aktákban. A…
104 éves csokit őrizget egy brit matróna, aki nem sokkal ifjabb édességénél. Az 1902-es évjáratú csokoládét még a nagyapjától kapta, de hogy pontosan mikor, arra nem tért ki a The Sun című brit lap. Viszont már…