A csokiszelet tejbevonattal - szokványos öröm a csokoládé kedvelői számára. Ám ha egy nyelvész az etimológiai fejtegetés eredményét nyelvére veszi, meg fog lepődni!
Különleges fűszerezésű csokoládékat készít egy díjnyertes mestercukrász Londonban. Paul A. Young még csak idén nyitotta meg luxusboltját Londonban, de már az egyik legfelkapottabb hely az unikátokra éhes brit édesszájúak körében. A híres Soho-beli étterem a…
Az extravagáns eledeleket piacra dobó horvátországi férfi már a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. Egy 56 éves isztriai férfi édességet is készít a szarvasgombából, amely a félsziget egyik különlegessége – adta hírül a Jutarnji List című…
A kutatók egyre nagyobb bizonyossággal állítják, hogy a keserű csoki jótékony hatással van az érrendszerre. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a vérrögök kialakulása és az infarktus is. A londoni Queen Mary orvosi iskola professzora, Roger Corder 40…
Finn tudósok szerint a terhesség alatti csokoládéfogyasztás boldog és életképesebb újszülötteket eredményez. A táplálkozástudományi szakértők azonban – csakúgy mint a csokoládégyárak – óvják a kismamákat a túlzott édességfogyasztástól. A kutatás során 300 kismamát kérdeztek szülés előtt…
Baktériumokkal termeltet elektromos áramot csokoládégyári hulladékból egy brit mikrobiológus. Lynne Mackaskie és kollégái nugát- és karamelloldattal táplálta a "cukorkedvelő" Escherichia coli baktériumot. A National Geographic arra volt kíváncsi, hogy ha az input csokoládé vagy a…
Tevetejcsoki gyártására szövetkezett egy osztrák és egy arab cég. Abu Dzabiból érkezik porítottan a tevetej Ausztriába, ahol azután nyerscsokoládé születik belőle, azt pedig visszaszállítják az emírségekbe, és egy üzem elkészíti a "végleges" tevetejcsokoládékat. A teve…