A kutatók egyre nagyobb bizonyossággal állítják, hogy a keserű csoki jótékony hatással van az érrendszerre. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a vérrögök kialakulása és az infarktus is. A londoni Queen Mary orvosi iskola professzora, Roger Corder 40…
Finn tudósok szerint a terhesség alatti csokoládéfogyasztás boldog és életképesebb újszülötteket eredményez. A táplálkozástudományi szakértők azonban – csakúgy mint a csokoládégyárak – óvják a kismamákat a túlzott édességfogyasztástól. A kutatás során 300 kismamát kérdeztek szülés előtt…
Baktériumokkal termeltet elektromos áramot csokoládégyári hulladékból egy brit mikrobiológus. Lynne Mackaskie és kollégái nugát- és karamelloldattal táplálta a "cukorkedvelő" Escherichia coli baktériumot. A National Geographic arra volt kíváncsi, hogy ha az input csokoládé vagy a…
Tevetejcsoki gyártására szövetkezett egy osztrák és egy arab cég. Abu Dzabiból érkezik porítottan a tevetej Ausztriába, ahol azután nyerscsokoládé születik belőle, azt pedig visszaszállítják az emírségekbe, és egy üzem elkészíti a "végleges" tevetejcsokoládékat. A teve…
A Csillagok háborúja egy újabb epizóddal bővülhet, legalábbis az itt látható kép ezt támasztja alá. A cselekmény ezúttal a cukrászat világában zajlik az ûr helyett, de itt is keletkezik épp elég zûr…
Különleges csokoládészobrot alkottak a berlini cukrászok: a Fassbender-Rausch csokoládégyár kreációja a Titanic hajónak igyekszik méretarányos kivitelben emléket állítani.
Hogy függhetünk-e a csokitól, és miért alakul ki a függőség, vitatéma a tudósok között is. A csokoládé számos olyan vegyületet tartalmaz, ami pozitív élettani hatással bír, de a koffein és a teobromin hozzá is láncolhatnak…