2024. március 19., kedd - József

Hírek

Mikor ajándékozzunk csokoládét?

2020-06-19 698

Nemrégiben a Csokiblog Facebook oldalán arra voltunk kíváncsiak, hogy a blog követői szoktak-e csokoládét ajándékozni. Az eredmény elsöprő volt, hiszen a szavazás 96%-ban igennel zárult. Ezen nem is lepődünk meg igazán, hiszen a csokoládé kiváló választás szinte minden ünnepre, születésnapokra, névnapokra.

De az élet nagyon sok olyan helyzetet tartogat, amit érdemes megőrizni, felejthetetlenné tenni. Olyan pillanatokat, amiket nagybetűkkel kell bevésni mindenki memóriájába, hogy aztán évekig emlegessük.

Ehhez pedig nem kell sok. Egy apró figyelmesség akkor, amikor a legkevésbé számítanak rá. Egy kis támogatás a nehéz helyzetekben, együttérzés a bánatban, a sikerek elismerése, az örömteli pillanatok felnagyítása. Egy doboz csokoládé pedig sokkal többre képes, mint amire gondolod!

Mutatunk Nektek most 6+1 olyan hétköznapi és kevésbé hétköznapi helyzetet, ami érdemes arra, hogy különlegessé tegyük.

1. Gyermek születik

A gyermekek születése minden családban nagy öröm, ilyenkor a barátok, családtagok izgatottan látogatják meg az újszülöttet. Sokszor, sokan bajban vannak, hogy milyen ajándékot illik ilyenkor magukkal vinni, és jobb híján megvásárolják a századik plüssállatot, vagy a sokadik ugyanolyan csörgőt. Természetesen a kisbaba is biztosan örül majd az ajándéknak, főleg, ha egy kicsit nagyobb lesz, és már tényleg értékelni fogja. De ne feledkezzünk meg az édesanyákról és az édesapákról sem, hiszen egy újszülött érkezése az ő energiatartalékaikat veszi igénybe leginkább.

Az egyik legnagyobb anyukákat tömörítő csoportban nemrég kutatást indítottak, amelynek a témája az volt, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb babaköszöntő ajándékok.

Ebből egyértelműen látszik, hogy a frissen szülővé avanzsálódott párok a konyha legjavának örülnek a legjobban. Ha készítünk valami finomságot, komatálat viszünk, annak mi más lenne a legjobb befejezése, mint egy doboz igazi, édes, krémes csokoládéválogatás.

2. Évfordulóra csokoládét? Nem túl sablonos ez?

A hipermarketek polcairól leemelt, vagy hazafelé a benzinkúton hamarjában megvásárolt bonbonnal valószínűleg nem leszünk népszerűek akkor, ha életünk párját szeretnénk megajándékozni megismerkedésünk vagy házasságkötésünk évfordulóján. De egy kézműves csokoládékból álló válogatással már egészen más a helyzet.

Külön örömet szerezhetünk akkor, ha a csokoládét egy kis kreativitással dobjuk fel. Például minden kézműves bonbonhoz vagy trüffelhez mellékelhetünk egy kis kártyát, amelyre azt a tulajdonságot írjuk fel, amit a legjobban szeretünk a párunkban. Vagy minden együtt töltött év külön bonbont kap, mellékelve egy üzenettel, amelyben leírjuk, hogy az az év miért volt különösen szép számunkra.

3. Ismerjük el a szakmai sikereket!

Napjaink jelentős részét töltjük munkahelyünkön, az ott elért sikereink az egész életünkre hatással vannak. Egy-egy jól sikerült fontos tárgyalás, előléptetés, egy fontos szerződés nyélbe ütése mind jó alkalom arra, hogy ünnepeljünk. Ismerjük el barátaink, férjünk, feleségünk szakmai sikereit, hiszen rengeteget dolgoztak érte, mutassuk ki, hogy büszkék vagyunk rájuk, és ajándékozzuk meg őket egy doboz minőségi csokoládéval. Hidd el, hogy egy ilyen kis apróság hatalmas motivációt jelent a következő időszak kihívásainak legyőzésére is!

4. Nyújts vígaszt!

Az élet sajnos nem mindig habostorta, és előfordulhat, hogy a barátunk, barátnőnk olyan nehézségekkel néz szembe, amikor jól esne neki néhány vigasztaló szó, egy ölelés, és természetesen egy pár falat édesség. Köztudott, hogy a csokoládé boldogságot okoz, és elűzi a rosszkedvet.

Fogyasztásával a kutatások szerint az agyunk endorfint kezd termelni, sőt a szervezetünk fenil-etilamin vegyületet is előállít. Ettől boldogabbnak érezzük magunkat, a rosszkedvünktől pedig – legalábbis egy időre – búcsút mondhatunk.

5. Kívánj sok szerencsét!

Vizsgára készül a gyermeked? A barátaid külföldön próbálnak szerencsét? A párod új munkahelyen kezd? Mind-mind olyan helyzet, ami izgalommal tölti el szeretteidet. Indítsd el őket az úton egy doboz csokoládéval, és hidd el, a hatás nem marad el.

A vizsga jobban sikerül majd, a külföldi utazás könnyebben indul, az új munkahelyre pedig mosolyogva érkezik az, akinek bearanyoztad a napját. Mellékelj a csokoládé mellé egy kártyát egy motiváló idézettel és adj lendületet a szeretteidnek!

6. Gyógyíts csokoládéval!

Betegség idején a legkevesebb, amiből van az étvágy és a jókedv. De ki tudna ellenállni a csokoládénak? Ha beteglátogatóba mész, legyen Nálad is egy doboz kézműves csokoládé, amivel nem csak felvidíthatod a betegeskedőt, de egy kis jókedvet is csempészhetsz a szürkeségbe, egy kis vidámságot vihetsz a betegágyba.

+1 Édesítsd meg a mindennapokat!

Valójában miért is kellene várni egy jeles alkalomra? Hiszen a mindennapok is tartogatnak nagyon sok olyan dolgot, ami érdemes az ünneplésre. Köszönd meg a férjednek, hogy segíti a napjaidat, lepd meg az édesanyádat egy doboz csokoládéval a legközelebbi látogatásod alkalmával, varázsolj mosolyt egy kedd reggel legkedvesebb kollégád arcára.

A hétköznapok így megtelnek csodával, mosollyal, vidámsággal és jókedvvel. Légy te a tündér, aki egy apró varázslattal elűzi a gondokkal teli fellegeket, aki egy apró gesztussal fényt visz az unalmas hétfő reggelekbe. Adj ajándékba csokoládét bármikor, a legváratlanabb helyzetekben, és mellékelj a doboz mellé egy szívből jövő mosolyt. Hidd el, ezt a mosolyt visszakapod, csakúgy, ahogy a jóságodat is meghálálják.

(Forrás: www.csokiblog.hu)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Fagyi ízek: letaszíthatatlan a trónról a három klasszikus

Fagyi ízek: letaszíthatatlan a trónról a három klasszikus

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Nagy baj van a csokikkal, gondban a gyártók

Nagy baj van a csokikkal, gondban a gyártók

More details
DiningCity Országos Étterem hét 2024

DiningCity Országos Étterem hét 2024

More details
südback, 2024. október 26-29.

südback, 2024. október 26-29.

More details
Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a habkönnyű piskóta

Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a habkönnyű piskóta

More details
Édes ünnep: van, ahol már dübörög a Valentin-nap

Édes ünnep: van, ahol már dübörög a Valentin-nap

More details
Bronzéremmel tért haza Németországból a világhírű desszertséf

Bronzéremmel tért haza Németországból a világhírű desszertséf

More details
9 rendelhető Valentin-napi desszert, ami megdobbantja a szívünket

9 rendelhető Valentin-napi desszert, ami megdobbantja a szívünket

More details