Fenomenális volt, a szájpadlásunkra ragadt, furcsálltuk, kulináris bűncselekmény, különös utóíze volt, meglepetésként hatott – nagyjából így lehetne összefoglalni az Index mogyorókrémtesztjét, amit szerkesztőségünk hat tagjának, illetve szakértő ízlelőbimbóinak segítségével végeztünk el – vakteszt formájában. Lássuk…
Praktikák, hogy könnyebb legyen az elindulás! Ki ne kezdett volna már el életmódváltást nagy reményekkel, de aztán valahogy elszálltak a tervei? Most bemutatjuk, hogyan vághatsz sikerrel bele, akár ősszel is! Bár sokak szerint a tavasz…
A gödöllői Solier cukrászdát már régóta ismerjük. A 2000-es években jelent meg a városközpontban, azóta pedig töretlenül készülnek a klasszikusabb sütik (például dobostorta, minyon...) és a franciás desszertek is. Gödöllő biztos pontja, szeretik a helyiek…
Aki gyakran keresgél az Instagramon desszerttémában, vagy esküvőt szervezett az elmúlt 8 évben, jó eséllyel belefutott az Egy csipet torta kézzel festett, pasztellszínű tortáiba. Az is lehet, hogy már rég a „mentve” mappában várakozik egy-egy…
A húsvéti csokitojások már a 19. században elkezdték meghódítani az európai emberek szívét: Franciaországban, Németországban is hagyomány volt a csokoládétojás-készítés, azonban az igazi, ma ismert húsvéti tojásokhoz hasonló édességek egy brit családi csokimanufaktúra gyáraiban készültek…
A népvándorlás korából származó antik kincseket talált egy norvég amatőr archeológus – közölte csütörtökön a norvégiai Stavangeri Egyetem. Erlend Bore a mesés felfedezést a Stavanger városának közelében található Rennesoy szigeten tette augusztusban egy helyi farmer…
Aki evett ezekből a retró édességekből, minden bizonnyal nem felejtette el ízüket. Te mindre emlékszel? Nevük szinte fogalom, de milyen ízük is volt valójában? Ha neked még ott van a szádban, gyorsan töltsd ki ezt…