Gerbeaud Emil, a híres cukrász, csokoládégyár-tulajdonos nemzetközi hírnevet és elismerést szerzett a magyar cukrászatnak és édesiparnak. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum – a koronavírus előtti korban – kamarakiállítással kívánt emléket állítani alakjának, megmutatni a…
Körülnéztünk a hazai, tömegtermeléses keserűcsoki-piacon, mert reménykedtünk, hogy találunk öt igazán finomat. Nem volt teljesen alaptalan a várakozásunk.
Szlovénia 2020-tól egy új csokoládé témájú üdülőfaluval, pontosabban egy glampinggel várja a kikapcsolódni vágyókat. A Chocolate Village by the River (Csokoládéfalu a folyóparton) helyszínre akkor találtunk rá, mikor új, felfedezésre váró helyszíneket kerestünk.
Adalékanyag nélküli, több színben játszó csokoládét fejlesztettek ki svájci kutatók. A Zürichi Műszaki Egyetem és az Északnyugat-Svájci Szakfőiskola tudósai szabadalmaztatták a különlegességet.
A családi vállalkozásként működő Kultasuklaa 1990 óta gyártja különleges minőségű, kézzel készült csokoládéit Finnországban. Új, exkluzív pralinéjük, az „It’s all about love” csomagolásának megalkotásánál fő szempont volt a felhasznált műanyag mennyiségének csökkentése. A cél elérése érdekében a…
Február 5-én zárta kapuit a világ legjelentősebb édesség expója, az ISM Kölnben, amely idén lett 50 éves. A jubileumi rendezvény 148 országból 37 000 szakmai látogatót fogadott, és 76 ország 1 774 kiállítójának adott helyet. Tizennégy…