Naponta látjuk megnyugtató mosolyát, figyeljük, ahogy otthonosan nyúl a fakanálért, magabiztosan sóz és könnyedén átforgatja a piruló krumplit. Egyszóval belopta magát a mindennapjainkba és menniyre jól is van ez így. De honnan szerzi Zsófi az…
Odavagyunk a hamisítatlan pesti helyekért, de azokért is, amelyek lehetnének bárhol a világ azon részein, ahol szeretik a menő cukrászdákat. A Chez Dodo macaron manufaktúra a Belvárosban is pont ilyen, Londontól Amszterdamig, Párizstól Brüsszelig bárhol…
Amikor a nemzeti öntudathoz a csokoládé is hozzátartozik, akkor tudjuk, hogy vagy Svájcban, vagy Belgiumban járunk. Ezúttal Brüsszel a helyes megfejtés, bámultunk és kóstoltunk.
Tényleg el fog fogyni a kakaó? Milyenek lesznek a jövő tortái, édességei? Érdekességek új alapanyagokról és eljárásokról. A földművesek voltak az elsők, akik meghúzták a vészharangot: néhány éven belül eltűnhet a kakaó, amiből már most is…
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt: idén egy tápiószecsői alkotás, a Hisztéria Cukrászda tortája, a Füredi Krisztián által készített Curiositas lett a nyertes.
Kellett egy jó márkanév, azzal szoktam viccelődni, hogy lehetett volna Csóll csoki is, de azért az komolytalan lett volna. A Stühmert viszont sokan ismerték - erről beszélt a Stühmer csokoládémárkát a 21. században újjáépítő Csóll…
Régészeti leletek bizonyítják, hogy az emberiség már legalább ötezer éve rágózik. A mai Finnország területén találták az eddigi legrégebbi emléket, a nyírfakéregből készült, fognyomokat tartalmazó kátránydarabot. 1970-ben pedig a magyar rágógyártás első teljes éve zárult…