2025. január 8., szerda - Gyöngyvér
Jó hír a csokiimádóknak: a kedvenc édességünk nemcsak finom, de az arcra kenve meg is szépíti, fiatalítja a bőrt. Most három arcpakolást mutatunk, melyek valósággal csodát tesznek a bőrrel, sőt, közben a finom, édeskés illatukkal is elvarázsolnak.
Tudtátok, hogy a banán simán fagyasztható? Szóval ha van pár, amit nem fogtok megenni, vagy ne adj’ isten már túlérett, akkor hámozzátok meg, és mehet a fagyóba… Aztán csak hagyjátok kicsit szobahőmérsékleten pihenni, és ilyen szaftos banánkenyeret is tudtok készíteni belőle!
Szeretsz valamit csipegetni a reggeli kávéhoz vagy ebéd után vágysz egy kis desszertre? Netán a családot is meglepnéd valami egyszerű, de nagyszerű finomsággal? Akkor ez a keksz pont neked való! És a gyerek is bevonható a készítésbe…
Ha szereted a zabos kekszeket, ezt a receptet imádni fogod! Pár perc alatt elkészül, ráadásul csupa egészséges hozzávalóból áll. Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept.
Jogosan merül fel a kérdés, hogy egy éttermi látogatás alkalmával, a piacon/boltokban, vagy a házhoz rendelt ételeken keresztül megfertőződhetünk-e a koronavírussal.
Gyerekkorom egyik kedvenc édessége a csokoládéval bevont perec, ez az egyszerre édes és picit sós ropogtatnivaló. A sós perec nálunk minden buli és összejövetel tartozéka. Rengeteget meg tudok belőle enni, nagyon szeretem. Számomra az a tökéletes, ha kicsi, ropog és nincs túlságosan megsózva.
A francia csokikészítő mosolyt akar csalni az emberek arcára a nehéz időkben. Jean-Francois Pre francia csokoládékészítőt, cukrászt az új koronavírus 3D-s modellje inspirálta arra, hogy arra hasonlító csokigolyókat készítsen – adta hírül az Euronews. Az édességgel az a célja, hogy felvidítsa vendégeit a nehéz időkben.
Nem csak manapság küzdünk a nem megfelelő minőségű élelmiszerrel, hanem bizony így volt ez már az 1867-es kiegyezés korának Budapestjén is. Pontosabban Budán és Pesten, hiszen időben még az 1873-es városegyesítés előtt járunk, amikor felbukkan egy német cukrászmester, aki kifejezetten azzal a szándékkal alapítja meg Magyarország első csokoládégyárát, hogy megszabadítsa a magyarokat a rossz minőségű, egészségre veszélyes anyagokat tartalmazó cukorkáktól.
Egy orosz jégtörőnek sikerült elszállítania az ellátmányt és a friss személyzetet minden idők legjelentősebb sarkkutató expedíciójához, mely a német Polarstern (Sarkcsillag) kutatóhajón, az Északi-sarktól több mint 150 kilométerre vizsgálja a klímaváltozást – közölte az Alfred Wegener Kutatóintézet.
A svájci prémium csokoládégyártó, a Lindt&Sprüngli arra figyelmeztet, hogy az a felár, amit a világ két legnagyobb termelőjének számító nyugat-afrikai ország a közelmúltban kivetett a kakaóra, tovább fog gyűrűzni és drágítani fogja a csokoládét is.
Azért szeretem ezt a receptet, mert bármilyen összetevőből elkészíthetjük: ét-, tej- vagy fehér csokoládéból, olyan kandírozott vagy aszalt gyümölcsökkel, amilyeneket szeretünk, és ha teszünk bele dióféléket, ha nem, az eredmény így is, úgy is tökéletes lesz. És még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
Nem lehet tovább kizsigerelni az afrikai kakaóültetvényeseket, ezért nagyobb árat kér a gyáraktól Ghána és Elefántcsontpart. Nincs választás, áremelésre készülnek - mert arra kényszerülnek - a csokoládégyártók. A Portfolio összeállítása szerint két afrikai ország - Ghána, Elefántcsontpart - jelentős felárat vetett ki, amiből a legszegényebb helyi termelőket segítenék. A svájci Lindt & Sprüngli közléséről eredetileg a Bloomberg hírügynökség számolt be. A két állam a világ kakaótermelésének 60 százalékát adja.
Amikor egy régebben vásárolt csokit vagy ajándékba kapott bonbont kibontottál, biztosan te is találkoztál már a jelenséggel. A csokoládé megszürkül, kifehéredik, ahogy mondják “kivirágzik”. Azt gondolhatnád, azért van így, mert a csokoládé már régi, pedig ez nem feltétlenül függ össze a korával. Még csak azt sem jelenti, hogy feltétlenül ki kell dobnod a csokit. Előbb olvasd el ezt!
Az abszolút első helyezettet három éve nem lehet letaszítani a trónról. A Magyarország legjobb éttermeit pontozó és listába gyűjtő, évente megjelenő Dining Guide TOP100 Étteremkalauz a fővárosiak mellett rengeteg vidéki vendéglátóhelyet sorakoztat fel. Most a legjobb vidéki cukrászdákról közölt egy tízes listát - írja a Hello Vidék.