2025. december 16., kedd - Etelka
Aligha tévedünk, hogy hamarosan az egyik kedvenc fotóponttá válik a Tihanyba látogatók körében a kedves mesefigura miniszobra. Az aprócska gerillaszobrairól ismert Kolodko Mihály ezúttal a csokiimádó Gombóc Artúrt öntötte formába és ültette ki a tihanyi Pisky sétányra - írja a turizmus.com
A vékony palacsintatésztát eredetileg sósan készítették őrölt hajdinalisztből, majd ahogy teltek az évek, egyre népszerűbbek lettek az édes változatok.
A magyar konyha szereti kakaóval, túróval, lekvárral vagy nutellával tölteni az édes palacsintát. A gyors serpenyős receptben a tészta mindig világos színű, ami, ha sokszor készítjük, egy idő után unalmasnak tűnhet. Dobjuk hát fel, keverjünk a tésztába kakaót, amitől szép barna színt kap, de a tészta íze is sokkal finomabb lesz.
Mivel töltsük a kakaós palacsintát?
Amivel csak szeretnénk, a legjobb azonban fehér színű krémmel megkenni, úgy sokkal mutatósabb. A legjobb, ha sűrű vaníliás tejszínhabbal pakoljuk meg a tésztát, majd háromszögalakra hajtjuk, a tetejére pedig csokimázat csurgatunk.
Hozzávalók
Palacsinta:
Krém:
Csokimáz:
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport és a sót tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot. A közepébe mélyedést ásunk, beleöntjük a felvert tojást, olajat, tejet és vaníliakivonatot, addig keverjük, míg sima állagú tésztát nem kapunk.
A masszát palacsintasütőben vagy teflonos serpenyőben kisütjük. Ha sütésnél szükségesnek érezzük, kevés olajat öntünk a serpenyőbe. Kb. merőkanálnyi masszát öntsünk a forró serpenyőbe, ezt forgassuk meg, hogy egyenletesen szétterüljön, majd körülbelül 1 percig süssük mindkét oldalán a palacsintát.
A tejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal verjük habbá.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, ha szükséges, keverjünk hozzá kevés vajat vagy tejet.
A palacsintákat ízlés szerint kenjük meg a krémmel, hajtsuk háromszögalakba, majd csurgassunk rá olvasztott csokit.
(Forrás: sobors.hu)
Kár tagadni, a legtöbben édesszájúak vagyunk, de szeretnénk, ha a szenvedélyünk miatt nem kellene plusz kilókkal hadakoznunk.
Első ránézésre lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de nem igényel nagy hozzáértést ez a látványos, isteni finom sütemény.
Roppant könnyű roppanós csokiskeksz-recept liszt nélkül, glutén-, tej- és cukormentesen, ráadásul még low carb is.
Saját kezűleg készített csokoládé? Naná! Mindössze csokoládécsipszre, a kedvenc gyümölcsünkre és diófélékre van szükségünk hozzá. Először olvasszuk meg a csokoládécsipszet, töltsük jégkockatartóba, nyomkodjuk bele a gyümölcsdarabokat, végül szórjuk meg például apróra tört pisztáciával, mogyoróval vagy mandulával és tegyük a fagyasztóba, amíg megköt. Kész is a saját készítésű csokoládé! Nézze meg a videót, nagyon egyszerű!
Az emberi szervezet folyamatosan változik, fejlődik, amit megfelelő táplálkozással nagymértékben segíthetünk. A változások és az azokra adott tudatos reakciók szerves részét kell hogy képezzék mindennapjainknak, most azonban olyan eseménysorozat következett be a világon, amely alapjaiban alakítja át mindannyiunk életét.
Beköszön a meleg idő és nincs is annál jobb, mint egy krémes és hűsítő fagyi, amiért bármikor benyúlhatunk a hűtőbe, ha egy kis frissítő kényeztetésre vágyunk? Mi a házi, saját készítésű változatra szavazunk, mert nagyon egyszerű, fagyigép nélkül is lágy és selymes, pár perc alatt elkészíthető, és nem mellesleg: tudjuk, mi van benne!
Ha villámgyorsan szeretnél valami finom és egészséges desszertet készíteni a családnak, akkor ne kutass tovább: ezt a kókuszgolyó receptet kerested!
Nem lesz nehéz megjegyezni: a legfontosabb hozzávalókból súlyra ugyanannyi kell az egyensúlysütibe. Márványozva még csábítóbb.
Annyira egyszerű, mégis annyira látványos és finom a nanaimo szelet, hogy mindenképpen érdemes felvenni a repertoárba.








