2024. december 11., szerda - Árpád
A Lidl lépése azért is meglepő, mert még drágábban adják, mint amennyiért a vetélytárs Aldi árulja az édességet, ennek ellenére vevőnként mostantól legfeljebb két darab vásárolható a dubaji csokoládéból. A termék az elmúlt hetekben vált népszerűvé a közösségi médiában zajló reklámkampányok miatt - írta meg az index.hu.
Fejlesztések is történtek és új munkatársak felvételére is szükség volt, hogy a szakácsolimpián bronzérmes Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében ki tudják szolgálni a vevőket a dubai csokoládéval. Az arab desszert annyira keresetté vált, hogy már a bejglinél is népszerűbb karácsony előtt, s előjegyzéssel lehet csak hozzájutni, legkorábban januári szállítással. Egyetlen kivétel van: egy decemberi jótékonysági eseményen még kétezer darabot kínálnak, a befolyt összeg egy részéből daganatos gyerekeket támogatva.
Az adventi időszak az örömteli várakozás mellett sokak számára hatalmas stressz is. Hogyan kerülhetjük el, hogy az ajándékozás ne anyagi terhet, hanem valóban örömet okozzon, annak is, aki adja? A GEM Tanulási Központ szakmai vezetője szerint a legfontosabb, hogy az ajándék humorral, szeretettel vagy meglepetéssel legyen fűszerezve, mert ezek garantálják a legnagyobb boldogságot, mind az ajándékozó, mind az ajándékozott számára.
A kiskereskedők nehéz helyzetben futnak neki az ünnepi szezonnak, ami az év legkiemeltebb időszaka számukra. Eddig az látszott, hogy a lakosság meglehetősen visszafogta a fogyasztást, úgyhogy a megszokottnál is több múlik most azon, változik-e ez az ünnepekre készülve – mondják az Auchan szakértői. Ilyenkor hagyományosan megnő az édességek iránti kereslet, a kakaó világpiaci árának emelkedése azonban a hazai csokoládépiacra is erősen rányomja a bélyegét, ami egy kissé átírja a kínálatot is.
A Belini, a kiváló minőségű termékeiről és innovatív megoldásairól ismert lengyel bútormárka újabb lépéseket jelentett be nemzetközi terjeszkedésében. 35 év tapasztalattal és 2,5 millió elégedett ügyféllel a hazai és külföldi piacokon a Belini készen áll arra, hogy tovább fejlődjön Európában.
2024 decemberében, az adventi időszak beköszöntével, országszerte számos település készül meghitt, családias rendezvényekkel, de a pezsgő vásári hangulat kedvelői is bőséges választékot találnak. Magyarország városai és falvai különleges fényárba borulnak, és a karácsonyra készülődve varázslatos programokkal várják az érdeklődőket.
Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.
Napokra le kellett zárni egy németországi autópályát, miután felborult és kigyulladt egy csokoládéval teli kamion. Az édesség ráégett az úttestre.
A Lindt csokoládé sokat szemében a minőség szimbóluma, ha csokiról beszélünk, hiszen a márka egész imázsa azt üzeni, hogy szuper gondosan, minőségi alapanyagokból készült terméket kapunk a pénzünkért. Ezt az imázst fenyegeti most egy, az USA-ban zajló fogyasztóvédelmi per, amelynek során a cég ügyvédje beépítette a védekezési stratégiába, hogy a márka szlogenjében a „kiválóság” kifejezés és az, hogy „szakértelemmel, a legfinomabb alapanyagokból készült”, pusztán mögöttes tartalom nélküli reklámszövegek, amelyekre nem lehet alapozni a várakozásokat – számolt be a Fortune.
A szakértők szerint idén lassan már keresettebb lesz a dubaji csoki a bejglinél, ami azért is megdöbbentő, mert ez az arab finomság csak nemrégiben robbant be a köztudatba. A dubaji csoki azonban páros lábbal rúgta ránk az ajtót, ma pedig már ínyencek, influenszerek és a legnagyobb gourmet-szakemberek is dubaji csokilázban égnek. De mi is az a dubaji csoki és miben rejlik ennek az új, ízlelőbimbókat lerohanó őrületnek a titka?
A Nutella olyan terméket dobott piacra Romániában, amely Magyarországon hivatalosan nincs még forgalomban, és azt sem lehet tudni, mikor lesz kapható idehaza - hívta fel a figyelmet a startlap.hu.
A gasztronómiai világ legnagyobb találkozója újra visszatér számos újítással a vendéglátás, szállodaipar és turizmus szakértőinek. A világ gasztronómiai színe-java ismét összegyűlik a Sirha Lyon kiállításon 2025. január 23-27. között, amely immár 22. alkalommal kerül megrendezésre. Az Eurexpo Lyon hatalmas kiállítóterében számos újítással és programmal várják a vendéglátás, szállodaipar és turizmus szakértőit.
2025 január 26-27-én a világ vezető séfjei ismét összegyűlnek, hogy megmérkőzzenek a konyhaművészetek legnagyobb presztízsű versenyén, a Bocuse d’Or nagydöntőjén. Az ikonikus eseménynek, amelyet Paul Bocuse, a gasztronómiai világ egyik legelismertebb alakja alapított, idén immár a huszadik alkalommal ad otthont Lyon az Eurexpo keretében, a Sirha Lyon nemzetközi szakkiállítás részeként.