2022. augusztus 18., csütörtök - Ilona

Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja, de kézműves Zsutella mogyorókrémüket is díjazták. Varga Zsuzsa csokoládémester világhírű mesterektől tanulta a szakma fortélyait, hobbijából az elmúlt évtizedben lett hivatás majd sikeres családi vállalkozás.

Születésnapra, ünnepekre biztos választás, mert könnyű, ízletes, mutatós, és tökéletes az ízharmóniája.

Felnőttek, gyerekek szívesen majszolgatják a tejbegrízt. Általában kakaóval, fahéjjal, csokoládéval szoktuk készíteni, néha azonban legyünk bátrak, rugaszkodjunk el a megszokottól!

Az áfonyás brownie maga a megtestesült egyszerűség: keverd a hozzávalókat össze, és csak arra vigyázz, hogy időben vedd ki a sütőből!

Receptünkbe olyan összetevőket válogattunk össze, melyek egytől egyig egészségmegőrző tulajdonságokkal rendelkeznek, így nem csak az édességi iránti vágyunkat elégíthetjük ki, de szervezetünket is erősíthetjük egyben. Ha gyorsan és sütés nélkül szeretnénk valami finomat és egészségeset összedobni, akkor ez a recept nagyon jó választás lehet. Igazi kis vitamin golyócskák, melyekben a dió gondoskodik a szervezetünkbe kerülő omega-3-zsírsavak kellő mennyiségéről, az aszalt szilva és a nyers kakaópor pedig egyértelműen az antioxidáns kapacitásuk által teszik hozzá a magukét. Egy csipetnyi citromfű is került a "töltényekbe", úgyhogy nyugodt nassolásnak nézhettünk elébe! :)

Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű bonbonjával nyert nemzetközi díját a Bonbonier Chocolate manufaktúra. A hazai csokoládé műhelynek ez már a 19. nemzetközi elismerése - olvasható a cég közleményében.

Imádod az édességet? Akkor most hétvégén feltétlenül sétálj el a Szent István Bazilikához! A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, ingyenesen látogatható édesség tematikájú rendezvénye.

A gömb alakú süteményt először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a nagyközönség péntektől a Szent István-bazilika előtt.

20 országban terjesztik az egymilliárd forintnál is nagyobb forgalmú cég kávékülönlegességeit. 2016 óta végez logisztikai, szállítási és disztribúciós tevékenységet Magyarországon a hollandiai székhelyű TB Brown, amely az idei évtől már hazai üzleti partnereknek is értékesít saját márkás kávékülönlegességeket. Az instant kávét egyedi igények szerint készítik el a megrendelőknek, az ízvilág a kardamomostól a csokoládéson át a fahéjasig szinte bármilyen lehet, a vállalat által alkalmazott speciális eljárás pedig garantálja a tökéletes minőséget. A TB Brown nemcsak élelmiszerláncok, hanem a brandépítést célzó bármilyen cég számára rendelkezésre áll.

Általában minden évben szeptember szokott az a hónap lenni, amikor a kertek ontják magukból a zöldségeket és a gyümölcsöket. Vidéken ilyenkor könnyen  hozzá juthatunk minden földi jóhoz, mert annyi van a kertekben  hogy az emberek csak úgy ajándékba adják egymásnak. A mos következő receptünk ebben a szellemiségében született. Hozzá jutottunk cukkinihez és szilvához, volt itthon érett banán is, így ezek az összetevők most egy egészséges süteményben találkoztak. Íme a recept:

Tartalom galéria

Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben

Rejtett csokoládé mennyország az Őrségben

More details
Pár hozzávalós amerikai zabpalacsinta: banán édesíti a tésztáját

Pár hozzávalós amerikai zabpalacsinta: banán édesíti a tésztáját

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
A Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája

A Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája

More details
Újabb világsiker: neves francia lapba került be a magyar cukrász desszertje

Újabb világsiker: neves francia lapba került be a magyar cukrász desszertje

More details
Hegynyi jégkrémet adott el az Unilever, indul Veszprémben az új Magnum-gyártósor

Hegynyi jégkrémet adott el az Unilever, indul Veszprémben az új Magnum-gyártósor

More details
Hogy készül a csokoládé? – 1. rész

Hogy készül a csokoládé? – 1. rész

More details
Krémes Fekete-erdő tiramisu: kakaós tészta helyett babapiskóta az alap

Krémes Fekete-erdő tiramisu: kakaós tészta helyett babapiskóta az alap

More details
Egyszerű, mégis nagyon mutatós csokitorta: rengeteg krém kerül a piskóta közé

Egyszerű, mégis nagyon mutatós csokitorta: rengeteg krém kerül a piskóta közé

More details