2024. december 27., péntek - János
Szerencs újkori történelme szorosan összekapcsolódik a gyárainak történetével. Sikereik fellendítették a város gazdasági és szellemi életét, hozzájárultak a térség ipari kultúrájának meghonosodásához. A csokoládégyárat 100 éve alapították, a centenárium alkalmából március 2-án sajtótájékoztatót tartottak a Rákóczi-várban. Az eseményen dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az évforduló alkalmából programokkal tűzdelt évre lehet számítani. Beszédében a szerencsi Artúr Napok Fesztivált emelte ki, amit ezen az éven már harmadik alkalommal tartanak.
Az Év Pálinkás Bonbonja egy új, egyedülálló és nemzetközi tapasztalatok alapján felépített megmérettetés, amely a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként kerül megszervezésre.
Ha maradt még a nyáron eltett befőttből, mindenképpen készítsd el ezt a mennyei gesztenyés-meggyes kevert sütit.
Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.
Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk.
Ennél egy finom sütit, de semmi kedves a sütővel bajlódni? Megkínálnád a vendégeket vagy a családot egy gyors desszerttel? Ez a recept neked való!
Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.
A gyömbér mindent picit csípőssé, pikánssá tesz, de nem csak sós ételekbe, süteményekbe is szuperül illik, feldobja, illatossá teszi a tésztáját.
Vajon tényleg összefüggésben áll a csokievés a pattanások megjelenésével? Megnéztük, mint mondanak erről a kutatók, valamint olyan ételekről is olvashatunk, amik szebbé tehetik a bőrünket.
Sokan nem is sejtik, hogy a Debrecenből indult, de Budapesten is jelenlévő mesés dobozairól híres családi vállalkozás termékeivel találkozunk Herendtől Japánig, Dubaitól Amerikáig. A japán háziasszonyok is az Sz.Variáns csomagolásában kapják a Herendi porcelánt, és a legmenőbb amerikai szórakozóhelyekre szintén a cég kartonjaiban érkezik a habpatron. A szemet gyönyörködtető Sz.Variáns csomagokból bontjuk ki a Gerbeaud édességeket, és a Stühmer csokoládékat is. A St. Andrea Szőlőbirtok finomabbnál finomabb nedűit World Star Packaging díjas díszdoboz rejti. Hab a tortán, hogy a LISS Zrt. Amerikában forgalmazott habpatronjainak is a Debrecenben gyártott csomagolás ad külső megjelenést.
Édesszájuaknak kötelező kipróbálnia ezt az isteni kávés csokihabot, amit pár perc alatt elkészíthetünk.
A csokoládéfogyasztástól a táplálkozástudományi szakemberek általában óva intenek, mivel magas lehet a kalória-, zsír- és cukortartalma. A kakaóról – a csokoládé elsődleges összetevőjéről – azonban, amely a kakaó növény magjából származik, számos olyan tulajdonságot találtak, amelyek mind a test, mind az elme számára előnyösek lehetnek.