2024. április 23., kedd - Béla
Ünnepekkor előkerülnek a mutatós, izgalmas sütireceptek, ilyen ez a gyümölcskenyér is, a húsvéti asztal sztárja lesz.
A Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára kiemelte: bár kevesebb termék fogy a boltokban, az infláció miatt a szektor bevételei mégis nőnek. Intődy Gábor hozzátette, hogy az orosz-ukrán háború okozta nehézségek dacára tovább zajlik a prémium termékek térnyerése az édességek tekintetében, amit a szakértő számításai szerint az idei húsvét is alátámaszt majd.
A Berekfürdői Tavaszi Édes Fesztivál 2023. március 26-án kerül megrendezésre 8 és 17 óra között a Rendezvénytéren.Az ingyenesen látogatható eseményen hagyományos édességeket és gasztronómiai ínyencségeket lehet kóstolni, a gasztronómiai programot kiegészítik koncertek, táncbemutatók és egy hagyományőrző csoport műsora.
169 éve született Emil Gerbeaud, a svájci származású cukrász, aki belopva magát a budapesti közönség szívébe a főváros kedvenc édesipari mestere lett. Munkásságával világszerte nagy hírnévre tett szert a kiemelkedő tehetségű csokoládégyár-tulajdonos.
Ez a csokis kevert süti annyira egyszerű, hogy felnőtt felügyelettel akár a gyerekek is el tudják készíteni.
Lehetséges fulladásveszély és nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) használata miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívja a boltok polcairól a Jelly Straws nevű terméket.
Szerencs újkori történelme szorosan összekapcsolódik a gyárainak történetével. Sikereik fellendítették a város gazdasági és szellemi életét, hozzájárultak a térség ipari kultúrájának meghonosodásához. A csokoládégyárat 100 éve alapították, a centenárium alkalmából március 2-án sajtótájékoztatót tartottak a Rákóczi-várban. Az eseményen dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az évforduló alkalmából programokkal tűzdelt évre lehet számítani. Beszédében a szerencsi Artúr Napok Fesztivált emelte ki, amit ezen az éven már harmadik alkalommal tartanak.
Az Év Pálinkás Bonbonja egy új, egyedülálló és nemzetközi tapasztalatok alapján felépített megmérettetés, amely a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként kerül megszervezésre.
Ha maradt még a nyáron eltett befőttből, mindenképpen készítsd el ezt a mennyei gesztenyés-meggyes kevert sütit.
Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.
Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is elfogyaszthatunk.