2024. május 10., péntek - Ármin
A felmelegedési hullám átrendezi az édesipart is, a legsikerebb termékkategóriákká a jégkrém, illetve a keksz és az ostya válik - hangzott el a Magyar Édességgyártók Szövetsége által szervezett sajtótájékoztatón az ostya és hozzá kapcsolódó termékkategóriáról. Sánta Sándor, a szövetség elnöke elmondta, hogy az ostyák sikerének hátterében nemcsak az éghajlatváltozás, hanem az egészséges táplálkozás előretörése, eltárolhatóság áll. Az ostyainnováció is folytatódik, de megvan a tradícionális termékek iránti igény. A klasszikus nápolyik, tölcsérek, ostyarudak továbbra is piacvezető szerepben vannak.
Magyar rekordként 5000 adag somlói galuskát készítettek el és osztottak ki Fóton, a Soml(y)ói Feszten. A magyar cukrászat egyik legismertebb süteménye Fóton született meg, nevét is a helyi Somlyó-dombról kapta. A város célja, hogy a népszerű édesség hungarikum minősítést kapjon.
A mai kor embere folyamatos cukorsokkban él. Korántsem tulajdonítunk a cukorfogyasztásnak olyan mértékű jelentőséget, mint amekkora hatással van az életünkre és a mindennapjainkra. Június 27-e, A Cukorbetegek Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a betegség az egész világon egyre több embert érint, köztük gyermekeket is, mind nagyobb számban. Holott egészséges életmóddal és odafigyeléssel elkerülhető lenne ez a probléma. Dr. Lenkei Gábor a világnaphoz kapcsolódóan állapotuk javításában szeretné segíteni azokat, akik már érintettek a cukorbetegségben, másokat pedig abban, hogy elkerüljék ezt.
Jakabfi Dávid magyar desszertséfet nemrégiben egy Michelin-csillagos étterem, a Kulturhof Stanggas Solo Du hívta meg oktatni Németországba. Sőt, a kétnapos kurzus után a német étterem séfje még az étlapot is átdolgozta: Dávid kókuszos madárteje is helyet kapott az elődesszertek között. A kifogástalan ízekkel dolgozó Solo Du desszertpalettáján frissíteni szerettek volna, ezért keresték meg a magyar desszertséfet.
Akármennyire is szeretnénk néha kitörni a megadott keretekből, ha nem tartjuk be a piskótakészítés szabályait, nem lesz finom a sütemény. Megmutatjuk, mire kell mindenképp figyelni.
A döntőben a hat versenyzőnek a zsűri jelenlétében, az ipartestület tanműhelyében kellett elkészítenie a remekműveket.
A csokoládé szerelmeseinek keserű pirulát kell lenyelniük – kedvenc édességük ára a megemelkedett kakaóárak miatt a közeljövőben várhatóan tovább emelkedik.
Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon. Az Index által már korábban meginterjúvolt autodidakta csokimester, Földes Csilla nyerte a legtöbb díjat a hagyományteremtő seregszemlén. A díjazott hölgy balatonlellei műhelyében jártunk. Helyszíni riport.
Minden termékünk gyártásakor kizárólag kiváló minőségű, magyar gazdaságokból származó tejet és magas minőségű alapanyagokat használunk fel – fogalmazott az Index megkeresésére a Túró Rudit gyártó vállalat. A TikTokon nagy port kavart a termékek jelölése, és egyelőre nem világos, hogy a bíróságon van-e az ügy.
Idén első alkalommal hagyományteremtő jelleggel szervezik meg a Csokoládé Fagyi Napját, igazodva a nemzetközi naphoz, hiszen már évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ más helyein.
Több hónap után végre visszakerült a boltok polcaira a Pilóta keksz, az ára 850 forint környékén van. A hírek szerin az energiaválság mellett gyártókapacitásban felmerült gondok, valamint alapanyag- és csomagolóanyag hiány állt eltűnésének a hátterében.
Az Édes Napok hazánk legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai seregszemléje. Mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvények között. Legközelebb 2023. június 2-4. között nyitja meg kapuit az esemény Győrben a Széchenyi téren.
Új külsőt kapnak a Mars csokik, a jövőben műanyag helyett környezetbarátabb papírcsomagolásba bújtatják őket – adta hírül a Sky News. A csokoládé gyártója azt mondta, hogy a brit Tesco áruházakban kapható új csomagolással a „fenntarthatóbb jövő” alapjait szeretnék letenni.
Kávéztál már tölcsérből? Őrült új ötlet hódít Budapesten: egy hazai vállalkozópáros tölcsérből kezdte árulni brutálisan finom dél-amerikai kávéját, ez a ConTeCcino. A forradalmi kulináris ötlet hamar berobbant a közösségi médiában, hiszen nem csak ízélménynek páratlan, látványnak is extrém módon különleges.