2025. október 18., szombat - Lukács

Ennél egy finom sütit, de semmi kedves a sütővel bajlódni? Megkínálnád a vendégeket vagy a családot egy gyors desszerttel? Ez a recept neked való!

Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.

A gyömbér mindent picit csípőssé, pikánssá tesz, de nem csak sós ételekbe, süteményekbe is szuperül illik, feldobja, illatossá teszi a tésztáját.

Vajon tényleg összefüggésben áll a csokievés a pattanások megjelenésével? Megnéztük, mint mondanak erről a kutatók, valamint olyan ételekről is olvashatunk, amik szebbé tehetik a bőrünket.

Sokan nem is sejtik, hogy a Debrecenből indult, de Budapesten is jelenlévő mesés dobozairól híres családi vállalkozás termékeivel találkozunk Herendtől Japánig, Dubaitól Amerikáig. A japán háziasszonyok is az Sz.Variáns csomagolásában kapják a Herendi porcelánt, és a legmenőbb amerikai szórakozóhelyekre szintén a cég kartonjaiban érkezik a habpatron. A szemet gyönyörködtető Sz.Variáns csomagokból bontjuk ki a Gerbeaud édességeket, és a Stühmer csokoládékat is. A St. Andrea Szőlőbirtok finomabbnál finomabb nedűit World Star Packaging díjas díszdoboz rejti. Hab a tortán, hogy a LISS Zrt. Amerikában forgalmazott habpatronjainak is a Debrecenben gyártott csomagolás ad külső megjelenést.

Édesszájuaknak kötelező kipróbálnia ezt az isteni kávés csokihabot, amit pár perc alatt elkészíthetünk.

A csokoládéfogyasztástól a táplálkozástudományi szakemberek általában óva intenek, mivel magas lehet a kalória-, zsír- és cukortartalma. A kakaóról – a csokoládé elsődleges összetevőjéről – azonban, amely a kakaó növény magjából származik, számos olyan tulajdonságot találtak, amelyek mind a test, mind az elme számára előnyösek lehetnek.

Az oroszkrém a torták legszebbike, mely selymes fehér krémmel töltve készül. Öröm a szemnek, ráadásul isteni finom is.

A cukormentes, aszalt gyümölcsös zabpelyhes golyók egész napra feltöltenek energiával.

A tudósok megfejtették, hogy mi történik, amikor kedvenc szelet csokinkat fogyasztjuk. Egy új kutatás szerint a csokoládé ínycsiklandó vonzereje annak köszönhető, hogy hogyan kenődik el a nyelvünkön, olvasható az Independent cikkében.

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Kirobbanó, interaktív tortát kóstolhatnak meg a Cinemira Filmfesztivál látogatói

Kirobbanó, interaktív tortát kóstolhatnak meg a Cinemira Filmfesztivál látogatói

More details
Édes Napok Budapesten, 2025. október 17–19.

Édes Napok Budapesten, 2025. október 17–19.

More details
Kürtőskalács Fesztivál, 2025. október 10-12.

Kürtőskalács Fesztivál, 2025. október 10-12.

More details
Milyen íze van ma a legendás utasellátó csokirolónak?

Milyen íze van ma a legendás utasellátó csokirolónak?

More details
Jön a Kávé Napja + Amatőr Barista Bajnokság, 2025. október 4.

Jön a Kávé Napja + Amatőr Barista Bajnokság, 2025. október 4.

More details
Magyarországon is bemutatkozik a Ferrero újdonsága, a Nutella Plant-Based

Magyarországon is bemutatkozik a Ferrero újdonsága, a Nutella Plant-Based

More details
Várják a balatoni cukrászok jelentkezését a Balaton sütije versenyre

Várják a balatoni cukrászok jelentkezését a Balaton sütije versenyre

More details
A Milkát is utolérte a zsugorfláció, de a fogyasztóvédelem beperli a gyártót

A Milkát is utolérte a zsugorfláció, de a fogyasztóvédelem beperli a gyártót

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője