2025. december 3., szerda - Ferenc
Édesszájuaknak kötelező kipróbálnia ezt az isteni kávés csokihabot, amit pár perc alatt elkészíthetünk.
A csokoládéfogyasztástól a táplálkozástudományi szakemberek általában óva intenek, mivel magas lehet a kalória-, zsír- és cukortartalma. A kakaóról – a csokoládé elsődleges összetevőjéről – azonban, amely a kakaó növény magjából származik, számos olyan tulajdonságot találtak, amelyek mind a test, mind az elme számára előnyösek lehetnek.
Az oroszkrém a torták legszebbike, mely selymes fehér krémmel töltve készül. Öröm a szemnek, ráadásul isteni finom is.
A tudósok megfejtették, hogy mi történik, amikor kedvenc szelet csokinkat fogyasztjuk. Egy új kutatás szerint a csokoládé ínycsiklandó vonzereje annak köszönhető, hogy hogyan kenődik el a nyelvünkön, olvasható az Independent cikkében.
A macskanyelv egykor igazi ünnepi nyalánkságnak számított, ami jutalomszámba ment a gyermekeknél. Az egész Európában elterjedt macskanyelvnek valójában többféle változata létezik, és nem mindegyik csokoládéból készül. Retró édességeket bemutató sorozatunkból megtudhatod, hogy melyik édesség lehetett az „őse”, illetve annak idején kinek köszönhetően jelent meg Magyarországon.
Készíts igazi retró édességet egy kis csavarral: a dió mellé csempéssz más magvakat is, a tejterméket pedig cseréld növényi hozzávalókra. Isteni lesz az eredmény.
Töltsd fel a sütisdobozt zabpelyhes csokis keksszel, sokáig eláll, és nem találsz ennél jobb napindítót.
A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje, melyet gyerekjáték elkészíteni, főleg akkor, ha ezt a változatot próbálod ki.
A bejgli magyar nevén mákos vagy diós tekercs, tradicionális magyar karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal, újabban gesztenyével, meggyel vagy aszalt szilvával töltött édesség, de létezik meggyes-mákos, gesztenyés-szilvás, almás-mákos és káposztás változata is. Nézzünk egy karácsonyi ínyecséget csokis-mandulás marcipános változatot.
Egy 40 millió svájci frankos (több mint 16 milliárd forintos) beruházás keretében élelmiszerüzemet létesít Ukrajnában a Nestlé. Az orosz-ukrán háború kezdete óta csak nagyon kevés multinacionális vállalat szánta el magát hasonló üzleti lépésre.
A koronavírus-járvány, az infláció és a kialakult gazdasági helyzet minden szektorra rányomta bélyegét, nem volt ez másként az édességgyártó cégek esetében sem. Most az ünnepek előtt a Szamos Marcipán Édesipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-t kérdeztük meg arról, hogy készülnek az ünnepekre. Milyen szaloncukrok alkotják az idei palettát? A gyártó képviseletében Syrjänen-Barkóczy Eleonóra, a vállalat operatív igazgatója válaszolt a HelloVidék kérdéseire.
Nem lehetetlen többé a tökéletes és egészséges bejgli elkészítése. Szűkül az olló a hagyományos és az egészségtudatos élelmiszerek között. November közepén már írhatunk arról, hogy közeledik a karácsony és vele együtt a nagy közös étkezések, a finom sütemények időszaka. Sokaknak ez komoly kihívást jelent, akár azért, mert el kell készíteni, vagy épp azért mert meg kell enni, mi több ellent kell állni nekik. Becslések szerint évente 20 százalékkal emelkedik azok száma, akik az egészségtudatos táplálkozást választják, így egyre több ünnepi menünél merül fel, hogy cukormentes, szénhidrátcsökkentett változatban készüljön el.
Idén karácsonykor legyen a jótékony ajándékozásé a főszerep: a Nem Adom Fel Alapítvány és az Allee bevásárlóközpont közös karácsonyi ajándékötlete igazán jó ügyet szolgál. A különleges díszdobozos szaloncukor válogatás megvásárlásával - melyet Sőrés Lia, Down-szindrómával élő művész egyik festménye díszít - az alapítványon keresztül a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő fiatalokat támogathatjuk. Emellett az alkotó ’Álomkastély a város felett’ című festményét is aukcióra bocsátják a szervezők, így a jótékonysági licitből és a művet ábrázoló, egyedi díszdobozos Szamos szaloncukor árusításából befolyt teljes összeg az alapítvány részére kerül felajánlásra.








