2025. július 1., kedd - Annamária

Gasztroforradalom vette kezdetét Pécsett. Egy különleges kezdeményezés keretében az ország legkiválóbb cukrászai tartanak a workshopokat a Baranya megyei városban. Most akár 1-2 nap alatt el lehet sajátítani a tányérdesszertek, pohárkrémek vagy épp a francia leveles tészták elkészítésének legtitkosabb trükkjeit.

Sütés nélkül is készíthetsz túrótortát. A tetejét szórd meg gazdagon eperrel! A sajttortához hasonlóan az epres túrótortát is készítheted sütés nélkül. Ebben az esetben az anyagok a hűtőben állnak össze, és a tökéletes állag eléréséhez egy kevés zselatinporra is szükséged lesz. A gyümölcsöt ízlés szerint a krémbe keverheted, vagy megpakolhatod vele a torta tetejét.

A mennyei csokis-kókuszos Bounty-szelethez még a sütőt sem kell bekapcsolni.

Doppelkeks, szendvicskeksz vagy töltött keksz. Ezek a nevek azon túl, hogy egy külön termékcsoportot takarnak, jelentenek egy különleges fogyasztási élményt is. A ropogós keksz és a puha kakaókrémes töltelék állagában jelentősen eltér, ami miatt sokan szeretjük ezt a keksztípust. De az állag eltérésen túl ott van az ízek kontrasztja is, míg a keksz általában natúr ízű, addig a krém erősen kakaós. Lássuk, hogy melyik keksz teljesített a legjobban a 19 mintát felvonultató vaktesztünkön!

Lássuk be, az egész mogyorós csokoládé a fogyasztási élmény fokozására lett kifejlesztve. A tejcsokoládé és a törökmogyoró íze nagyon passzol egymáshoz, de ami még hozzáad ehhez az édességhez, az a pörkölt mogyoró roppanós állaga. Így hát a kóstolócsapat legalább felének félre kellett tennie az épp, amúgy másnapra tervezett diéta elindítását, hogy végigkóstolhassuk az országosan kapható egészmogyorós táblás csokikat. Íme az eredmény!

Már nagyon rég terveztük a nápolyi tesztet, hiszen mindannyian nagyon szeretjük ezt az ropogós, krémes nassolnivalót. Kíváncsiak voltunk, hogy melyik a legfinomabb nápolyi jellegű termék, így a wafer és a szeletesen csomagolt termékeket is beválogattuk. Íme az eredmény!

Ellenállhatatlan aprósütemény a Nők Lapja Konyha Desszert 2022/01. számából. Vendégeket hívtál, és szeretnéd őket elkápráztatni egy nemcsak finom, de nagyon látványos aprósüteménnyel? Urbán Gábor remek receptjével egészen biztos, hogy sikered lesz!

Megannyi lekváros, kakaós, juharszirupos, csokis, kókuszos apróságot mutatunk nektek, melyeket tavaly is imádtatok húsvét táján.

Európai egészségügyi tisztviselőknek sikerült egyetlen összetevőre visszavezetnie a szennyeződést. Az embereket jelenleg megfertőző szalmonellatörzset egy 2021 decemberében vett mintával azonosította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ gyorsjelentése a Sky News cikke szerint.

Új ízekkel rukkolt elő a világbajnok fagylaltkészítő. Itt az április, lassan tehát indul az idei fagyiszezon. Izgalmas gasztroélmény várja azokat, akik a rétsági vagy a budapesti Fazekas Cukrászdába látogatnak, hiszen a díjnyertes cukrászmester, Fazekas Ádám az idei szezont is új receptekkel nyitja.

Tartalom galéria

Elárasztotta a Balatont a nutellás lángos

Elárasztotta a Balatont a nutellás lángos

More details
Melyik a legegészségesebb fagylalt? A dietetikus elmondja

Melyik a legegészségesebb fagylalt? A dietetikus elmondja

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Cukorfalat Fesztivál, 2025. június 28.

Cukorfalat Fesztivál, 2025. június 28.

More details
Kőrösi Möggyfesztivál, 2025. június 20-21.

Kőrösi Möggyfesztivál, 2025. június 20-21.

More details
Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivál, 2025. június 7.

Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivál, 2025. június 7.

More details
Klasszikus sütik és a város egyik legjobb fagyija

Klasszikus sütik és a város egyik legjobb fagyija

More details
Belehalt a szépségébe, de róla nevezték el a világ egyik legfinomabb desszertjét

Belehalt a szépségébe, de róla nevezték el a világ egyik legfinomabb desszertjét

More details
Eperfesztivál, 2025. május 30. - június 1.

Eperfesztivál, 2025. május 30. - június 1.

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője