2025. április 20., vasárnap - Konrád, Tivadar

Nem lesz nehéz megjegyezni: a legfontosabb hozzávalókból súlyra ugyanannyi kell az egyensúlysütibe. Márványozva még csábítóbb.

Annyira egyszerű, mégis annyira látványos és finom a nanaimo szelet, hogy mindenképpen érdemes felvenni a repertoárba.

Május első vasárnapján hivatalosan is az anyáké a főszerep. S bár ez az alkalom más lesz, mint az eddigiek, egy kis aprósággal azért kifejezheted, mennyire szereted édesanyádat. Lepd meg egy különleges csokoládéval! A szeretet rendkívül fontos ezekben az időkben, a gondoskodás élménye pedig téged is feltölt majd!

Ez a recept lesz az új kedvencünk! Mindössze két összetevőre van szükségünk hozzá, olyan villámgyorsan kész van, hogy csak pislogunk. Olcsó, könnyű és ízletes. A receptet Rob Nixon ausztrál szakács osztotta meg az interneten. És milyen jól tette! Próbáljuk ki!

Az isler hallatán rögtön az étcsokoládéval bevont isteni finom, omlós  tészta jut eszembe, amely vékony lekvár réteggel van megkoronázva….mmmmmm.

A csokoládé évszázadok óta sokunk kedvence, népszerűsége és diadalútja töretlen. A kategóriát azonban tovább lehet fejleszteni, újra fel lehet fedezni, el lehet mozdítani a divatos trendek, az egészségesebb és egzotikusabb irányokba. A PLMA séfje, Berry Pronk az európai boltok polcairól válogatta ki a legizgalmasabb sajátmárkás csokoládékat.

A svájci élelmiszer-gyártó óriás, a Nestlé eladásai közel öt éve nem növekedtek ilyen kiemelkedő mértékben, mint az előző negyedében, olvasható a reuters.com hírportálon. A fogyasztók a koronavírus miatti zárlatra készülve mindent bespájzoltak, a Purina állat-eledeltől kezdve a Nescafe kávén át a fagyasztott ételekig.

A stresszoldást gyakran egészségtelen szokásokkal kapcsoljuk össze - órákig tartó sororzatnézés, túl sok alkohol, gyorséttermi étel vagy édesség, sőt akár a dohányzás is lehet. Ezekkel a tevékenységekkel az a gond, hogy ritkán érezzük utánuk magunkat jobban, sőt, inkább rosszabbul leszünk ezektől, ami még több stresszt okoz.

Nézzük milyen ízvilágúak az új Moser Roth csokik: Caramel & Seasalt, a Pineapple & Coconut, és a harmadik tábla pedig egy 85 %-os dark chocolate.

Újabb taggal bővült a chocoMe forró csokoládé család. A tonkababos forró csokoládéban a világ egyik legizgalmasabb fűszerkülönlegessége, a Venezuelából származó tonkabab és egy csipetnyi fahéj került a magas kakaótartalmú tejcsokoládéba. A fűszerhasználatnak köszönhetően – a cég tájékoztatása szerint – a chocoMe a nemzetközi forró csokoládépiacon is különlegességet alkotott.

Tartalom galéria

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyar Gasztronómia Napja, 2025. április 26–27.

Magyar Gasztronómia Napja, 2025. április 26–27.

More details
5. Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben, 2025. május 16–18.

5. Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben, 2025. május 16–18.

More details
A német édességgyártók

A német édességgyártók "már csak" 228 millió csokoládényulat gyártottak húsvétra

More details
Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf

Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf

More details
Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

More details
Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

More details
Édes irodalmi utazás a Költészet napja alkalmából

Édes irodalmi utazás a Költészet napja alkalmából

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője