2025. január 8., szerda - Gyöngyvér
Tombol a nyár, sokan a nyári bodyn dolgoznak, ennél is többen viszont ragaszkodnának a megszokott, finom nasikhoz. Ezt, a nyári diétát támogatva hoztam nektek egy alakbarát brownie receptet. Nem állítom, hogy ezt fogyasztva fogsz nagy súlyt leadni, de kezdetnek nem rossz és még istenien finom is.
A csokoládét sokan bűnös élvezetnek tekintik, de valójában inkább bátran hívhatjuk édes élvezetnek. Nem a tejcsokoládéról beszélünk, hanem a kissé kesernyés, több mint 70% kakaótartalmú étcsokoládéról. Az étcsokoládé általában 50-90% kakaót tartalmaz, amely tele van flavonoidokkal. Ez felelős a kakaó, így az étcsokoládé csodás egészségügyi előnyeiért.
A felnőttek kedvence, a csokoládérajongók álma, de azok is imádni fogják, akik a kókusz ízéért vannak oda.
Villámgyors snackötlet, pár hozzávaló, csupa egészség és energia egész napra. Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept.
Minden csokis édességhez különleges, mély és gazdag ízeket ad egy kevés kávé s egy kis só, ez az egyszerű muffin miért lenne kivétel?
Száz százalékban egészséges összetevők, és semmi felesleges vagy káros hozzávaló, ráadásul pálmaolajtól, gluténtól, tejtől és tojástól mentes recept. Csodálatos íz, állag, trust me, nutellafüggő vagyok.
Chrissy Teigen receptje, aki a Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eat receptkönyvet is jegyzi.
Sokunk kedvence a dobostorta, és egyben a leghíresebb magyar cukrászsütemény is. Története 1885-ben kezdődött, amikor Dobos C. József magyar cukrász bemutatta egyedi alkotását a Budapesti Általános Kiállításon, ahol nagy sikert aratott. A mai napig nagyon népszerű ez a finomság, olyannyira, hogy manapság már több változata is van. Én most a nagymamám által készített dobostorta receptet mutatom meg.
Medvecukor, törökméz, konzum szaloncukor, pilóta keksz, egyértelműen a régi vásárok, és gyerekkorunk legnagyobb kedvencei. De te elgondolkoztál már azon, hogy miért hívjuk így őket? Utána játunk, mutatjuk a medvecukor, a törökméz, a konzum szaloncukor, és a pilóta keksz nevének eredetét!
A zsűri döntése szerint a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó érdemelte ki idén a Balaton fagyija címet Levendulás Kajszibarack elnevezésű hűs édességükkel. Balatonszemesi, veszprémi és balatonboglári különdíjak születtek még. A versenyre idén is 13 cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a tó körül.
A világ legrangosabb nemzetközi fagylaltversenye zsűrizésében vett részt Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya Somogyi Fagylaltműhely fagylaltmestere. Csapattal készült a kézműves fagylalt hazájának számító Olaszországba, a Rimini városában kétévente megrendezésre kerülő Coppa del Mondo della Gelateria világkupára, azonban egy váratlan esemény miatt végül ítészként vett részt.
Bizony, a leendő csokihiányt a klímaváltozásnak tulajdonítják. A témával foglalkozó kutatók sok egyéb probléma mellett arra is figyelmeztetnek, hogy a kakaó növény 2050-re eltűnhet a bolygónkról. És bár messze nem ez lenne az éghajlatváltozás által okozott legnagyobb gond, vannak, akik már most is a megelőzésen dolgoznak, hogy semmiképpen se kelljen lemondanunk kedvenc boldogsághormonunkról.
Nemrégiben a Csokiblog Facebook oldalán arra voltunk kíváncsiak, hogy a blog követői szoktak-e csokoládét ajándékozni. Az eredmény elsöprő volt, hiszen a szavazás 96%-ban igennel zárult. Ezen nem is lepődünk meg igazán, hiszen a csokoládé kiváló választás szinte minden ünnepre, születésnapokra, névnapokra.