2025. április 19., szombat - Emma
A spenót mellett más élelmiszereknek is van magas vastartalma. A vas emberi (és állati) szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen értékű. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából. Mely táplálékaink tartalmazzák legnagyobb mennyiségben ezt a mikroelemet?
A világsikerű csokoládé-különlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi nyári díjesővel végződött a július 9-ei International Chocolate Awards Kelet-Európai versenye: a magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott az ezúttal online közvetített díjátadón.
Egy kemény, aktív edzés után fontos, hogy újra feltöltsük a szervezetünket. Ilyenkor fehérjét és szénhidrátot ajánlott bevinni, amelyekkel feltöltjük a kimerült tápanyag-raktárakat, helyreállítjuk a szervezetünket. Sok cég pont ilyen termékeket dob piacra (általában jó drágán), viszont egy új tipp a gyermekkorunkból érkezik: igyunk csokis tejet edzés után.
Bizony, a leendő csokihiányt a klímaváltozásnak tulajdonítják. A témával foglalkozó kutatók sok egyéb probléma mellett arra is figyelmeztetnek, hogy a kakaó növény 2050-re eltűnhet a bolygónkról. És bár messze nem ez lenne az éghajlatváltozás által okozott legnagyobb gond, vannak, akik már most is a megelőzésen dolgoznak, hogy semmiképpen se kelljen lemondanunk kedvenc boldogsághormonunkról.
Puha tészta, krémes, vaníliás tejberizs és pudingos-meggyes réteg. Egy picit torta, egy picit gyümölcsrizs, de ami a lényeg: nagyon-nagyon finom. A gyümölcsöket bátran variáljátok: készülhet friss gyümölccsel is, például eperrel, barackkal, a befőtt levét kiválthatjátok vízzel vagy ízben passzoló gyümölcslével is.
A Nestlé új rágcsálnivalója mellé készítette el csokis sörét – összegzi a Foodbev.com. A vállalat új rágcsálnivalója édes és sós ízeket ötvöz, amit mostantól kizárólag Japánban lehet kapni.
Bor, pezsgő, sajt, diós sütemény és csokoládé - csak néhány azok közül az ételek közül, amelyek sok hisztamint tartalmaznak. Ha a szervezetünk ezt nem tudja megfelelően lebontani, akkor nagyon sokféle tünet jelentkezhet az étkezések után - írja a Házipatika.com.
Nagyon kevés olyan élelmiszer van a világon, mint a csokoládé, amelynek története ennyire gazdag, háborúkkal, vérrel és legendákkal teli. Nem meglepő, hogy világnapja is van, méghozzá most, júliusban.
Vannak felismerhetetlen, a legújabb trendeket követő fagyi kreációk - ahol aki kéri, fogalma sincs, mi kerül a kehelybe vagy a tölcsérbe, csupán találgatni lehet. Az Auguszt nem ilyen. Itt az alapkínálat állandó, és a minőség mindig magas. Fény utcai Auguszt Cukrászda 2020-as fagylaltkínálatának különlegessége, hogy minőségében soha nem változik, és az alapkínálat mindig állandó.
Pozitív élettani hatásokkal rendelkező csokoládét fejlesztenek a Szent István Egyetem kutatói. Köztudott, hogy a csokoládé nemcsak finom, hanem rendelkezik olyan élettani hatásokkal is, amelyek több szempontból előnyösek szervezetünkre. Ez a tény ösztönözte azokat a kutatásokat és fejlesztéseket, amelyek a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán jelenleg is zajlanak.
Magyarországon 2020-ban elsőként és kizárólag a magnum forgalmaz ruby csokoládés jégkrémet. 80 évvel a fehér csokoládé megszületése után, 2017-ben, a svájci Barry Callebaut cég, a világ jelenleg legnagyobb kakaófeldolgozó vállalata, megalkotta a RUBY csokoládét.
Tíz kakaóbabért prostituált, százért rabszolga is járt a majáknál, ma pedig egyes országokban partidrogként használják a nyers kakaót. Kevesen vannak a világon, akik ne szeretnék a csokoládét. Ez a legnépszerűbb édesség, és a nemzetközi eseménynaptárban külön ünnepnapot is kapott: július 7-e a csokoládé világnapja.
Meggyszezonban kötelező friss gyümölccsel készíteni, legalább olyan finom, ha nem még jobb, mint az eredeti tortarecept.