2025. április 19., szombat - Emma

Hatalmas népszerűségre tett szert egy prágai cukrászda koronavírus sütije, olyannyira, hogy a vendégeknek foglalnia kellett az édességet. De nem csak Csehországban ihlette meg a cukrászokat a vírus, hanem már az első hullám idején például az Egyesült Államokban és Irakban is, sőt egy kairói fagyizó koronavírus alakú fagylaltot kínált a vendégeinek.

A Tibi csoki azoknak a magyar retró édességeknek egyike, amelyet a mai napig gyártanak. Méghozzá ugyanabban a gyárban, ahol annak idején kitalálták.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a hagyományteremtő céllal 2020-ban első alkalommal meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt.

A Túró Rudi holland vagy a Boci és a Sport szelet svájci tulajdonosa elégedett lehetett a 2019-es teljesítménnyel, de a Medve sajt francia gyártója veszteséges lett.

Bár az eper önmagában fogyasztva ugyancsak az egyik legcsodásabb gyümölcsünk, szerencsére akár már pár perces munkával, mindösszesen néhány összetevő felhasználásával is készíthetünk belőle isteni süteményeket, desszerteket.

Aki emlékszik, milyen figyelem övezte két éve itthon, hogy a Negro cukorka gyártása Győrből Törökországba kerül, el tudja képzelni, hogyan fogadják a csehek a Lentilky előállításának Németországba telepítését.

Most őszintén, ki ne szeretné a forró csokoládét? Akár reggel, akár este készítjük el, mindig átmelegít és boldoggá tesz kortyolgatása. Ez most egy krémes, kakaóporral és csokoládéval vegyesen készült verzió, próbáljátok ki!

A kialakult helyzetben a családok sokkal több időt töltenek otthon a négy fal között, a gyerekek kreatív lefoglalása pedig gyakran okozhat nehézséget. Most mutatunk egy szuper receptet, ami nem csupán élvezetes időtöltést, de egészen biztosan sikerélményt is nyújt majd.

A genfi Cazapix ügynökség csokiszínskálája, a Choctone annyira szellemes és látványos, hogy helye lenne Willy Wonka irodájának falán is.  A számok utáni betűkódoknak egyébként jelentésük is van: C –natur csokoládé (choclate), N – mogyorós (nuts), H – mézes (honey), G – mazsolás (grape).

A székrekedés fő kiváltó tényezői közismertek, így például a túlságosan alacsony rostbevitel, a székletvisszatartás, a folyadékhiány, vagy éppen a mozgáshiány. Ezek mellett azonban akadnak más, kevésbé nyilvánvaló okok is, amelyeket nem árt, ha szintén ismerünk.

Tartalom galéria

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyar Gasztronómia Napja, 2025. április 26–27.

Magyar Gasztronómia Napja, 2025. április 26–27.

More details
5. Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben, 2025. május 16–18.

5. Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben, 2025. május 16–18.

More details
A német édességgyártók

A német édességgyártók "már csak" 228 millió csokoládényulat gyártottak húsvétra

More details
Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf

Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf

More details
Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

Állandóan édesség után sóvárogsz? 5 egészségügyi probléma, amit így jelez a szervezet

More details
Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

Ez történik, ha minden nap eszel csokit: előnyök és mellékhatások

More details
Édes irodalmi utazás a Költészet napja alkalmából

Édes irodalmi utazás a Költészet napja alkalmából

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője