2025. január 4., szombat - Titusz
Van helye a csilinek a forró csokoládéban? Próbálja ki! Szerintünk határozottan igen, a mi szívünket már az első kortynál elrabolta ez az édes, csípős finomság. Próbálja ki ön is! Mindössze húsz perc elkészíteni.
A bezártság vagy más megváltozott élethelyzet miatt a szokásaink is változnak, például unalmunkban vagy rosszkedvünkben az evésbe, pontosabban a nassolásba menekülünk.
Isteni, mákos-csokis babka leveles tésztából - Nagyon szaftos és gazdag a töltelék. A babka zsidó ünnepi sütemény, eredetileg kelt tésztából készült csokis kalács, amely különlegessége a formájában rejlik. A kinyújtott, megtöltött tésztát feltekerik, mintha kakaós csiga készülne, de utána hosszában kettévágják, majd egymásba fonják a két felet úgy, hogy a töltelék látszódjon kívülről.
Tavaly hamar karácsonyi hiánycikké vált az Erős Pistás szaloncukor, még a gyorsan utángyártott mennyiséget is elkapkodták a boltokból – olvasható a cég közleményében.
Az étcsokoládétól krémes, a vaníliától édes ez a mesés, házi gesztenyelekvár. Bár a nyár a befőzés szezonja, nem csak édes gyümölcsökből készülhet lekvár, télen is érdemes a szezonális finomságokból, például gesztenyéből vagy sütőtökből dzsemet készíteni.
Bár forgalomcsökkenésre számítanak, de bíznak a hazai édességgyártók abban, hogy a Mikuláshoz és karácsonyi ünnephez köthető szezonális édességek, csokifigurák és szaloncukor forgalma megközelítheti a tavalyit, és nem ismétlődik meg a húsvéti helyzet, amikor csokinyuszik sokasága maradt a polcokon, mondta el hozzászólásában Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke az Év Szaloncukra verseny eredményhirdetésén a verseny szervezői által rendezett videokonferencián.
Első alkalommal rendezték meg Magyarországon civil kezdeményezésre Az év szaloncukra versenyt, melyen 2020-ban a Demeter Chocolate sós karamellás terméke nyerte el az első helyezést.
A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot.
A zserbó az a desszert, ami a legtöbb családnál egyszerűen nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Hogy mi a titka? Talán a sok dió, a házi baracklekvár, az extra puha tészta és a lágy csokimáz. De a hagyományos verzión túl még jó néhány változatban elkészíthető, például mézzel, zabkeksszel, vagy épp durvára vágott dióval. Nálatok melyik a kedvenc?
Apró hiba történt a helyi csokigyárban. Finom kakaópor borított be mindent a svájci Oltenben múlt pénteken, a Lindt & Spruengli helyi édességgyárának környékén - írja a Guardianre hivatkozva a 24.hu.
A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot. Ez az év azért is nagyon izgalmas a magyar kézműves csokoládé manufaktúra számára, mert megnyitották első budapesti üzletüket, a Sweetic Budát, ami egy csokoládé bár és egy specialty kávézó harmonikus házassága.
A tésztához
A hideg, téli hónapokban egy jó nagy bögre forró kakaó vagy csokoládé csodálatos kísérője lehet egy-egy kellemes délutánnak. Mutatunk olyan recepteket, amelyeket ha otthon elkészítesz, garantáltan nem fognak csalódást okozni.