2025. január 6., hétfő - Boldizsár
A home office-ban dolgozó emberek több olyan élelmiszert fogyasztanak, amelyet gyorsan el tudnak készíteni maguknak. A csokit sem vetik meg, bár szinte a lehetetlennel próbálkoznak, például cukormentes édességet keresnek.
A gyerekeket is nyugodtan bevonhatjuk a kekszek összeillesztésébe, miután megsütöttük a csokikorongokat. Kellemes későőszi délután együtt, a konyhában.
Tényleg villámgyorsan elkészülő csokoládétorta, ráadásul liszt helyett dióval, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Ezt a süteményt, aki egyszer elkészíti, nem fog tudni leszokni róla. A citrom összes aromája átjárja a tésztát, és az itt-ott előkerülő csoki darabok még izgalmasabbá teszik.
A feketecsokoládéról már annyi mindent tudunk, azon kívül, hogy finom. Tele van antioxidánsokkal, védi a szívet, még a hangulatunk is jobb lesz tőle (persze boldogsághormon nincs benne). De mi a helyzet a fehércsokoládéval? Kakaó híján a csokoládénak tulajdonított pozitív élettani hatások nincsenek benne, marad tehát az, hogy finom.
Hatalmas népszerűségre tett szert egy prágai cukrászda koronavírus sütije, olyannyira, hogy a vendégeknek foglalnia kellett az édességet. De nem csak Csehországban ihlette meg a cukrászokat a vírus, hanem már az első hullám idején például az Egyesült Államokban és Irakban is, sőt egy kairói fagyizó koronavírus alakú fagylaltot kínált a vendégeinek.
A Tibi csoki azoknak a magyar retró édességeknek egyike, amelyet a mai napig gyártanak. Méghozzá ugyanabban a gyárban, ahol annak idején kitalálták.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a hagyományteremtő céllal 2020-ban első alkalommal meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt.
A Túró Rudi holland vagy a Boci és a Sport szelet svájci tulajdonosa elégedett lehetett a 2019-es teljesítménnyel, de a Medve sajt francia gyártója veszteséges lett.
Bár az eper önmagában fogyasztva ugyancsak az egyik legcsodásabb gyümölcsünk, szerencsére akár már pár perces munkával, mindösszesen néhány összetevő felhasználásával is készíthetünk belőle isteni süteményeket, desszerteket.
Aki emlékszik, milyen figyelem övezte két éve itthon, hogy a Negro cukorka gyártása Győrből Törökországba kerül, el tudja képzelni, hogyan fogadják a csehek a Lentilky előállításának Németországba telepítését.
Most őszintén, ki ne szeretné a forró csokoládét? Akár reggel, akár este készítjük el, mindig átmelegít és boldoggá tesz kortyolgatása. Ez most egy krémes, kakaóporral és csokoládéval vegyesen készült verzió, próbáljátok ki!
A kialakult helyzetben a családok sokkal több időt töltenek otthon a négy fal között, a gyerekek kreatív lefoglalása pedig gyakran okozhat nehézséget. Most mutatunk egy szuper receptet, ami nem csupán élvezetes időtöltést, de egészen biztosan sikerélményt is nyújt majd.
A genfi Cazapix ügynökség csokiszínskálája, a Choctone annyira szellemes és látványos, hogy helye lenne Willy Wonka irodájának falán is. A számok utáni betűkódoknak egyébként jelentésük is van: C –natur csokoládé (choclate), N – mogyorós (nuts), H – mézes (honey), G – mazsolás (grape).
Error: No articles to display