2025. január 8., szerda - Gyöngyvér
A spanyol El Celler de Can Roca éttermet a Restaurant Magazine kétszer is a világ legjobb éttermének választotta, ráadásul 2009 óta három Michelin csillaggal is büszkélkedhet. A járvány miatti leállás azonban új irányba vitte a vállalkozást, és saját csokoládégyárat alapítottak Casa Cacao néven – írja a CNBC nyomán az origo.
Még a gyakorlott háziasszonyokon is kifoghat a süteményekhez való csokimáz készítése. Amíg nem egyenletes, fényes és könnyen szeletelhető, nem mondhatjuk, hogy tökéletes. A trükk a részletekben rejlik.
Ha banánkenyér, akkor minimum duplacsokis, ugye? Imádom a banánkenyeret, mert annyira egyszerű elkészíteni, és olyan változatossá tehető fűszerekkel, csokival vagy „duplacsokival”, mondjuk. Arról nem is beszélve, hogy általában a gyerekek megvetetik velem a banánt, majd nem eszik meg… Így viszont nem vész kárba, mert az éppen megrohadni kívánó példányokat pont bele tudom passzírozni (szó szerint) ebbe a süteménybe. Ha valakinek csak gyönyörű, ám nem túlérett banánjai vannak, az se csüggedjen, kb. 10 perc a forró sütőben, és a banánok máris megérnek, látható is, ahogy a héjuk megbarnul.
Használjuk ki a málna szezonját, ne csak magában habzsoljuk az egészséges és finom gyümölcsöt, készítsünk belőle más finomságot is.
A muffin mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk összedobni egy mutatós édességet. Ha pedig picivel több időnk van, átalakíthatjuk cupcake-ké, ehhez semmi más nem kell, csak egy finom, krémes topping.
Tegyük fel, hogy párhuzamos valóságba csöppenünk, és belefutunk egy tábla beszélő csokiba. Mit kérdeznénk tőle? És vajon „ő” mit mesélne el magáról a legszívesebben? Eljátszottunk a gondolattal.
Pizza, mogyorókrém és eper, három olyan meghatározó alapanyag, amit nagyon sokan szeretnek, főleg a gyerekek.
Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a budapesti Zila Kávéházban rendezett meg.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a rendkívüli helyzet miatt, bár rendhagyó módon, de idén is megszervezi az Év Fagylaltja versenyt.
Különös, hogy egy édesség kétféle változatban két városról nyerte nevét. Jóllehet a moszkauer elnevezés némi német hatást is sejtetni enged, de hogy ki és mikor készítette először, és mennyiben kötődik Moszkvához, nehéz lenne kideríteni. Az biztos, hogy régi magyar szakácskönyvek még narancsgrillázs néven adják közre a receptjét, sőt generációk alapszakácskönyve, a megbízható „Horváthilona” moszkvai sütemény néven jegyzi.
Semmilyen hozzáadott kemikáliát nem tartalmaznak a csokoládék, melyek felszíne a szivárvány színeiben pompázva megtöri a fényt. A svájci csokoládé mindig is a legkiválóbb kakaóbab alapú édességek közé tartozott. A számtalan ízű, formájú és állagú élelmiszerből nemrégiben egy új változatot is készítettek az alpesi országban. A Zürichi Egyetem kutatói előálltak egy olyan csokival, melynek felszínén a fény megtörik, és az emberi szem a szivárvány színeit látja az étel barna színe helyett.
Magyarországon több külföldi színészt vagy együttest is olyan kultusz övez, hogy lényegében a magyar kultúra részeivé váltak. A legjobb példa erre talán Bud Spencer, akinek szobra is van nálunk, és idén már a tizenkettedik rajongói fesztiválját tartották meg. Ilyen még a karácsonyainkat bejgliszinten meghatározó Reszkessetek betörők vagy a rendőr- és MacGyver-viccek szellemiségét idéző Chuck Norris-kultusz.