2025. október 22., szerda - Előd

A világsikerű csokoládé-különlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi nyári díjesővel végződött a július 9-ei International Chocolate Awards Kelet-Európai versenye: a magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott az ezúttal online közvetített díjátadón.

Hozzávalók

  • 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé ( minimum 75%) 
  • 2 ek. kakaópor 
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje 
  • 4 dl mandulatej 
  • 100 g mandulavaj 
  • 100 ml méz 

Egy kemény, aktív edzés után fontos, hogy újra feltöltsük a szervezetünket. Ilyenkor fehérjét és szénhidrátot ajánlott bevinni, amelyekkel feltöltjük a kimerült tápanyag-raktárakat, helyreállítjuk a szervezetünket. Sok cég pont ilyen termékeket dob piacra (általában jó drágán), viszont egy új tipp a gyermekkorunkból érkezik: igyunk csokis tejet edzés után.

Bizony, a leendő csokihiányt a klímaváltozásnak tulajdonítják. A témával foglalkozó kutatók sok egyéb probléma mellett arra is figyelmeztetnek, hogy a kakaó növény 2050-re eltűnhet a bolygónkról. És bár messze nem ez lenne az éghajlatváltozás által okozott legnagyobb gond, vannak, akik már most is a megelőzésen dolgoznak, hogy semmiképpen se kelljen lemondanunk kedvenc boldogsághormonunkról.

Puha tészta, krémes, vaníliás tejberizs és pudingos-meggyes réteg. Egy picit torta, egy picit gyümölcsrizs, de ami a lényeg: nagyon-nagyon finom. A gyümölcsöket bátran variáljátok: készülhet friss gyümölccsel is, például eperrel, barackkal, a befőtt levét kiválthatjátok vízzel vagy ízben passzoló gyümölcslével is.

A Nestlé új rágcsálnivalója mellé készítette el csokis sörét – összegzi a Foodbev.com. A vállalat új rágcsálnivalója édes és sós ízeket ötvöz, amit mostantól kizárólag Japánban lehet kapni.

Bor, pezsgő, sajt, diós sütemény és csokoládé - csak néhány azok közül az ételek közül, amelyek sok hisztamint tartalmaznak. Ha a szervezetünk ezt nem tudja megfelelően lebontani, akkor nagyon sokféle tünet jelentkezhet az étkezések után - írja a Házipatika.com.

Nagyon kevés olyan élelmiszer van a világon, mint a csokoládé, amelynek története ennyire gazdag, háborúkkal, vérrel és legendákkal teli. Nem meglepő, hogy világnapja is van, méghozzá most, júliusban.

Vannak felismerhetetlen, a legújabb trendeket követő fagyi kreációk - ahol aki kéri, fogalma sincs, mi kerül a kehelybe vagy a tölcsérbe, csupán találgatni lehet. Az Auguszt nem ilyen. Itt az alapkínálat állandó, és a minőség mindig magas.  Fény utcai Auguszt Cukrászda 2020-as fagylaltkínálatának különlegessége, hogy minőségében soha nem változik, és az alapkínálat mindig állandó.

Pozitív élettani hatásokkal rendelkező csokoládét fejlesztenek a Szent István Egyetem kutatói. Köztudott, hogy a csokoládé nemcsak finom, hanem rendelkezik olyan élettani hatásokkal is, amelyek több szempontból előnyösek szervezetünkre. Ez a tény ösztönözte azokat a kutatásokat és fejlesztéseket, amelyek a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán jelenleg is zajlanak.

Tartalom galéria

Barackpálinkás bonbonnal aratott sikert a kanizsai cukrász

Barackpálinkás bonbonnal aratott sikert a kanizsai cukrász

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Kirobbanó, interaktív tortát kóstolhatnak meg a Cinemira Filmfesztivál látogatói

Kirobbanó, interaktív tortát kóstolhatnak meg a Cinemira Filmfesztivál látogatói

More details
Édes Napok Budapesten, 2025. október 17–19.

Édes Napok Budapesten, 2025. október 17–19.

More details
Kürtőskalács Fesztivál, 2025. október 10-12.

Kürtőskalács Fesztivál, 2025. október 10-12.

More details
Milyen íze van ma a legendás utasellátó csokirolónak?

Milyen íze van ma a legendás utasellátó csokirolónak?

More details
Jön a Kávé Napja + Amatőr Barista Bajnokság, 2025. október 4.

Jön a Kávé Napja + Amatőr Barista Bajnokság, 2025. október 4.

More details
Magyarországon is bemutatkozik a Ferrero újdonsága, a Nutella Plant-Based

Magyarországon is bemutatkozik a Ferrero újdonsága, a Nutella Plant-Based

More details
Várják a balatoni cukrászok jelentkezését a Balaton sütije versenyre

Várják a balatoni cukrászok jelentkezését a Balaton sütije versenyre

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője