A világ legrangosabb nemzetközi fagylaltversenye zsűrizésében vett részt Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya Somogyi Fagylaltműhely fagylaltmestere. Csapattal készült a kézműves fagylalt hazájának számító Olaszországba, a Rimini városában kétévente megrendezésre kerülő Coppa del Mondo della Gelateria világkupára,…
Bizony, a leendő csokihiányt a klímaváltozásnak tulajdonítják. A témával foglalkozó kutatók sok egyéb probléma mellett arra is figyelmeztetnek, hogy a kakaó növény 2050-re eltűnhet a bolygónkról. És bár messze nem ez lenne az éghajlatváltozás által…
Nemrégiben a Csokiblog Facebook oldalán arra voltunk kíváncsiak, hogy a blog követői szoktak-e csokoládét ajándékozni. Az eredmény elsöprő volt, hiszen a szavazás 96%-ban igennel zárult. Ezen nem is lepődünk meg igazán, hiszen a csokoládé kiváló…
A spanyol El Celler de Can Roca éttermet a Restaurant Magazine kétszer is a világ legjobb éttermének választotta, ráadásul 2009 óta három Michelin csillaggal is büszkélkedhet. A járvány miatti leállás azonban új irányba vitte a…
Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a budapesti Zila Kávéházban…
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a rendkívüli helyzet miatt, bár rendhagyó módon, de idén is megszervezi az Év Fagylaltja versenyt.
Semmilyen hozzáadott kemikáliát nem tartalmaznak a csokoládék, melyek felszíne a szivárvány színeiben pompázva megtöri a fényt. A svájci csokoládé mindig is a legkiválóbb kakaóbab alapú édességek közé tartozott. A számtalan ízű, formájú és állagú élelmiszerből nemrégiben…