Nagyon kevés olyan élelmiszer van a világon, mint a csokoládé, amelynek története ennyire gazdag, háborúkkal, vérrel és legendákkal teli. Nem meglepő, hogy világnapja is van, méghozzá most, júliusban.
Vannak felismerhetetlen, a legújabb trendeket követő fagyi kreációk - ahol aki kéri, fogalma sincs, mi kerül a kehelybe vagy a tölcsérbe, csupán találgatni lehet. Az Auguszt nem ilyen. Itt az alapkínálat állandó, és a minőség…
Pozitív élettani hatásokkal rendelkező csokoládét fejlesztenek a Szent István Egyetem kutatói. Köztudott, hogy a csokoládé nemcsak finom, hanem rendelkezik olyan élettani hatásokkal is, amelyek több szempontból előnyösek szervezetünkre. Ez a tény ösztönözte azokat a kutatásokat és…
Magyarországon 2020-ban elsőként és kizárólag a magnum forgalmaz ruby csokoládés jégkrémet. 80 évvel a fehér csokoládé megszületése után, 2017-ben, a svájci Barry Callebaut cég, a világ jelenleg legnagyobb kakaófeldolgozó vállalata, megalkotta a RUBY csokoládét.
Tíz kakaóbabért prostituált, százért rabszolga is járt a majáknál, ma pedig egyes országokban partidrogként használják a nyers kakaót. Kevesen vannak a világon, akik ne szeretnék a csokoládét. Ez a legnépszerűbb édesség, és a nemzetközi eseménynaptárban külön…
A csokoládét és a hamburgereket szinte mindenki imádja, együtt azonban nehéz őket elképzelni. Vagy mégsem? A Burger King szerint semmi nemcsak elképzelte, de meg is alkotta ezt a kombinációt, április elejével piacra dobják a csokoládéból…
Július 7-én nyitotta meg kapuit a szekszárdi Kék Madár Alapítvány munkatársai által megálmodott BeSweet Csokoládémanufaktúra. A kezdeményezés több szempontból is innovatív, hiszen egyszerre teremt munkahelyet a tolnai régió megváltozott munkaképességű dolgozóinak, közelebb hozza egymáshoz az…