A gazdasági válság nyomán ugyanis a korábbiakhoz képest átlagosan 30 százalékkal kevesebb sütemény fogy a cukrászdákban. És nem csupán a kényszerű spórolás, hanem a tudatosabb táplálkozás térhódítása is növeli az ellenállást az édességek csábításának. Így…
Mezoamerika prehisztorikus lakosai egy új vizsgálat szerint csokoládét cserélhettek a kontinens délnyugati részéről származó drágakövekre. A kakaóban – a csokoládé fő alkotóeleme – talált vegyületek nyomait mutatták ki az új-mexikói Chaco-kanyonban található Pueblo Bonito (homokkő…
Az Európai Bíróság döntése értelmében nem használható a "tiszta csokoládé" megnevezés az édességek címkéin. A 100 százalékos kakaóvaj-tartalmat az összetevők között kell megemlíteni. A luxembourgi intézmény ítélete az Európai Unió és Olaszország vitája végére tesz…
Milyen ízű süteményt kívánsz? Egy új találmánynak hála bármilyen sütiből gombnyomásra más ízű válhat. Csak egy fejfedő kell hozzá. A virtuális valóság, illetve a valóság elváltoztatása egyre több helyen üti fel fejét. Az egyik legutóbbi…
A Lindt & Sprüngli cég győzelmével ért véget az immár hét éve húzódó csokinyúl-háború. A svájci társaság még 2004-ben indított pert versenytársa a Hauswirth ellen, mondván az osztrák versenytárs a Lindt-éhez nagyon hasonló húsvéti-csokinyulakat gyárt.…
Ha gondolatban elfogyasztunk egy nagy finom tábla csokit, biztosan nem hízunk meg tőle, de jóllakhatunk – derült ki egy amerikai vizsgálat során. A pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint – melyet a Science című…
A csokoládé valójában jobb, mint a híre – állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz. A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító elemzéséből a következő…