Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Cegléd vezetői, és a magyar cukrászat jeles alakjai jelenlétében avatták fel Kérszigeti Dékány Mihálynak, a magyar cukrászat kiemelkedő, ám időközben elfeledett alakjának emléktábláját. Lajos Mary, a Békebeli Cukrászda tulajdonosa…
Csokoládéban és teasüteményben utazik Paolo Ulian olasz dizájner, akinek legújabb találmánya a piskóta-ujjperc. A találmány alkalmas a Nutellához való nagyon direkt kapcsolat megteremtéséhez anélkül, hogy csokoládésak maradnának az ember ujjai. A megoldás a piskótából készült…
Az Exertion Games Lab Edipuls nevű szerkezete egy a szív működését monitorozó vezeték nélküli műszert kapcsolja össze a 3D ételnyomtatóval. Amennyi fizika munkát végez viselője, annak megfelelő mennyiségű formanyomott csokoládé a jutalma a nap végén.…
Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport volt vezérigazgatója, 11 év után új cég építésébe kezd. A CHOCCO GARDEN védjegybejelentés alatt álló márkanevet jegyző gazdasági társaság azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy verseny- és exportképes,…
A 3D nyomtatás elérte az édességek világát is! Hogy igazán ízletes céges ajándékot adhasson bárki, már Magyarországon is elkészíttetheti a céglogóját harapnivaló kivitelben. Előnyben továbbá szállodák, fitnesztermek, nagy forgalmú boltok, FMCG-cégeknek, és minden érdeklődőnek, aki…
Öröm a csokoládékedvelőknek: egyre több kutatás bizonyítja, hogy ennek az édességnek a rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések és a stroke kockázatát az egyébként egészséges felnőttek körében - olvasható a Heart című brit…
Hatalmas tempóban zuhan Oroszországban a csokoládéfogyasztás, főként az ország gazdasági bajai miatt. A helyzet azért különösen szomorú, mert az oroszok eddig is csak feleannyi édességet vittek be a szervezetükbe, mint Nyugat-Európába született embertársaik - írja…