2020. április 10., péntek - Zsolt

Hírek

Gourmet köszönetjándék – A ZAX prémium kézműves bonbonjai megreformálják az édességpiacot

2020-02-19 72

Ahol a csokoládé és a művészet a lehető legmagasabb szinten találkozik, biztosak lehetünk benne, hogy valami igazán különleges fog születni. A ZAX kézzel készített, egyedileg megformált és megfestett gourmet bonbonjai műalkotásnak is beillenek; nem titkolt céljuk pedig, hogy szépségükkel és rendhagyó íz kombinációjukkal felrázzák az édességipart. Az egyszerre vagány és elegáns bonbonok köszönetajándékként is tökéletesek!

EC: Honnan jött a ZAX ötlete? Mióta foglalkoztok csokoládékészítéssel?
Ferenc: Ahogy egy barátom nemrégiben mondta: “Ha az embernek van egy hobbija, akkor a hobbijára költ. Ha az embernek a felesége a hobbija, akkor a felesége hobbijára költ.” A feleségem, Zsuzsa, nagyszerűen süt, de a krémes, tükörmázas sütemények után valami újdonságra, kihívásra vágyott. Így kb. 10 évvel ezelőtt kezdett el bonbonokkal is foglalkozni, először csak alap tanfolyamokon, majd egyre mélyebben beleásva magát a különböző technikákba. A kezdeti néhány egyszerűbb bonbon elkészítése hamarosan átment nagy mennyiségű és változatos variációk kísérletezésébe, amit a családunk és barátaink örömmel fogadtak. A karácsonyi bonbon ajándékozás hagyományteremtő lett, legutóbb már több, mint ezer bonbont ajándékoztunk szeretteinknek karácsonyra. A barátok már nyitva hagyják a kaput december 24-én délelőtt, mert “jön a Fercsi az isteni bonbonokkal“. Kicsit már elvárás is lett, azt hiszem. Egyre többen unszoltak minket, hogy évközben is elérhető legyen a csokink, záporoztak a kérések, hogy Zsuzsi készítsen nekik alkalmanként, szívesen fizetnek is érte. Végül megadtuk magunkat a kereslet nyomásának, hiszen láttuk, hogy nagy a potenciál, és ezzel érdemes lenne komolyabban foglalkozni. Az elmúlt 27 évben Zsuzsa segítette az én vállalkozásom, most cseréltünk, és én támogatom az ő álmát. Tavaly nyáron nekiültünk, felépítettük a brandet, a stratégiát, a termék portfoliót, összeállítottuk az üzleti tervet, és belevágtunk.


EC: A ZAX egy viszonylag új márka az édességpiacon. Milyen célokat tűztetek ki magatok elé? Mi a filozófiátok a gyártásban?
Zsuzsa: Csokoládéműhelyünk célja, hogy egyedileg megformált, festett, kézzel készített, prémium termékeket készítsünk fogyasztóink számára. Ahogy a mottónk is hirdeti, vagány, merész és stílusos csokoládét szeretnénk készíteni. Csakis magas minőségű hozzávalókkal dolgozom, korszerű gyártási technológiák segítik a munkámat, és folyamatosan fejlesztem magam, tanulok – kísérletezéssel, termék újításokkal, új ízek kombinálásával. És ami még fontos nekünk, hogy mindig megújuljunk: követem és formálom is egyben a legújabb trendeket. Kiállításokon, workshopokon veszek részt, kutatom a legjobb alapanyagokat, beszerzési forrásokat.

EC: A minőségi hozzávalókért utazni sem vagytok restek. Milyen alapanyagokkal dolgoztok? Milyen termékek szerepelnek jelenleg a portfóliótokban?
Ferenc: Így van! Imádunk utazni, így gyakorlatilag összekötjük a kellemest a hasznossal és utazásainkat úgy szervezzük, hogy egyúttal beszerezzük a legjobb alapanyagokat. Például a Zsutella a híres piemonti mogyoróból készül, amit az olaszországi Piemontban tett utazásunk során szereztünk be, illetve az ott kötött üzleti kapcsolataink által szerezzük be mindmáig. Magát a csokoládét, tehát a bonbonok burkát és a táblás csokik alapját elsősorban a francia Valrhona termékeivel készítjük, ami a világ egyik legismertebb prémium csokoládéja. Ezen kívül dolgozunk még az olasz Crea és Domori csokoládékkal is. Érkezik még csokoládé alapanyag Dél-Amerikából és Afrikából, vanília Madagaszkárrólmandula Kaliforniából, és ezt a listát tovább bővítjük ezután is.

EC: Nem csak az ízekre, hanem a külcsínre is kiemelt figyelmet fordítotok, hiszen a táblás csokikat és bonbonokat egyenként, kézzel festitek. Pontosan hogy kell elképzelni ezt az eljárást? Ez azt jelenti, hogy nincs két egyforma designba öltöztetett csoki?
Zsuzsa: Bizony, mindegyik darab egyedi és megismételhetetlen. Természetes van hasonlóság, hiszen az alapanyag, az eljárás ugyanaz, és az egyszerre készült töltelék is ugyanolyan. A különbözőség abban van, hogy minden bonbont kézzel festek, és sosem húzom kétszer ugyanúgy az ecsetet vagy a szórópisztolyt. A bonbonok megfestése színvilágában harmonizál a töltelék ízeivel, így érek el egyfajta egységet a látvány és az ízlelőbimbók között a kóstolás során.

A teljes cikk: Gourmet köszönetjándék – A ZAX prémium kézműves bonbonjai megreformálják az édességpiacot

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

A szokásosnál kevesebb húsvéti füstölt hús és csoki fogy

A szokásosnál kevesebb húsvéti füstölt hús és csoki fogy

More details
A csokinyuszisokat sem kerüli el a válság

A csokinyuszisokat sem kerüli el a válság

More details
Konyakos meggy, macskanyelv; 101 éve halt meg Gerbeaud Emil – A nap videója

Konyakos meggy, macskanyelv; 101 éve halt meg Gerbeaud Emil – A nap videója

More details
5 magyar keserű csokoládé

5 magyar keserű csokoládé

More details
Ezért eszel ha ideges vagy

Ezért eszel ha ideges vagy

More details
Ételek, amik nem számítanak diétásnak - Mégis eheted őket a fogyókúra alatt!

Ételek, amik nem számítanak diétásnak - Mégis eheted őket a fogyókúra alatt!

More details
Pihe-puha mézeskalács szelet

Pihe-puha mézeskalács szelet

More details
Ebben a szlovén faluban a csoki-mennyországban érezhetjük magunkat

Ebben a szlovén faluban a csoki-mennyországban érezhetjük magunkat

More details
Több színben játszó csokoládé

Több színben játszó csokoládé

More details