A „raw” azt jelenti, hogy a csokoládé nyers és az alapjául használt kakaó napon szárított és nem hőkezelt. Minimálisan feldolgozott, hogy a lehető legközelebb legyen a természetese állapotához, majdnem úgy ahogyan a fán lóg. Ez…
Ha te is nagy rajongója vagy a kerek, a hosszú, a szögletes, a gömbölyű és a lyukas csokoládénak, akkor vedd fel a bakancslistádra a Szamos Csokoládémúzeumát, ahol egy csokoládétúra keretében mindent megtudhatsz kedvenc édességed készítéséről…
A magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása előnyösen hat a memóriára és az immunrendszerre, a közérzetre, csökkenti a stresszt és a gyulladást - állapította meg egy új kutatás. Két tanulmány mutatta be, milyen hatással van az emberi…
Ezen az órán a trüffel készítés alapjaival ismerkedünk meg, eredeti Szamos receptúrák segítségével. Megtanuljuk, mi a temperálás, hogyan lesz fényes és roppanós a csokoládé, és mik lehetnek a legalapvetőbb hibák a csokoládé előkristályosításának folyamata során.…
A JLL közreműködésével a Közép-Kelet Európai régióban, Magyarországon is terjeszkedik üzlethálózatával a svájci csokoládék gyártója és a prémium szegmens vezető szereplője, a Lindt & Sprüngli. A tervek szerint Budapest belvárosában várhatóan mintegy 100-150 négyzetméternyi területen…
Bemutatjuk a város legjobb csokiboltjait, ahol bármilyen édességet megtalálsz, legyen az cukorka, csoki, bonbon. Ne feledjük, a csokoládé mindig tökéletes ajándék minden ünnepre, szeretteink és magunk kényeztetésére is!
Azt hinnénk az arany az, ami drága, de van olyan dolog ezen a világon, ami még egy aranyrúdnál is értékesebb. A csoki. A legkedveltebb édesség ezen a glóbuszon. Még az is lehet, hogy azért létezésünk…