Habár már tizenketten ülünk a 8 személyes kisbuszban, a dala dala sofőrje, még így is megáll, hogy fölvegye a poros út mentén integető embereket. Vannak még üres helyek a lökhárítón is. Az út a tanzániai…
Tévedésből hasist fogyasztott egy 14 hónapos kisfiú, akit most a dél-olaszországi Cerignola kórházában ápolnak, írja a Local olasz kiadása. A szülők a rendőröknek azt mondták, hogy a gyermekük valószínűleg azért evett hasist, mert sötét színe miatt…
Hamarosan itt a tél és kezdődik a forró italok szezonja. Éppen ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy összefussunk az idei év első téli gasztróünnepére, és megigyuk az éves forró csokoládé adagunkat. Hiszen a forró csokit…
Mindig szezonja van, de ilyenkor, karácsony környékén a boltok polcait végleg ellepik az ezer színben és ízben tarkálló szaloncukrok, bonbonok és a különböző minőségi táblás csokoládék. De milyen is a jó csokoládé? Hogyan készül? Mit…
A matcha por egy igazi különlegesség, a japán teaceremóniák fontos alapanyaga. Ám akár forró csokoládé alapanyagnak is használhatjuk. A híres zöld teaporral ízesíthetünk fagylaltot, bonbont, süteményt, turmixot, likőr, sőt még sört is! A matcha port…
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába. Bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik. Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot…
Az Exeter és a Brighton Egyetem kutatói vizsgálatok során arra jöttek rá, hogy a csokoládé és a vörösbor is segít a sejtek megfiatalításában, ami a külsőnkön is meglátszik. Ugyanígy hat testünkre a vörös szőlő és a…