2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Életmód

A legjobb csokiboltok Budapesten

2260

A hideg beköszöntével egyre többször kívánjuk meg az édességeket, így idén is segítünk nektek eligazodni Budapest endorfintengerében az Édes November cikksorozatunkkal. Bemutatjuk a város legjobb csokiboltjait, ahol bármilyen édességet megtalálsz, legyen az cukorka, csoki, bonbon. Ne feledjük, a csokoládé mindig tökéletes ajándék minden ünnepre, szeretteink és magunk kényeztetésére is!

CHOCOCO Csokoládérium

Édességek a világ minden tájáról érkeznek a budai üzletbe, sőt már forralt-borozni is lehet, a csokoládéba mártott pillecukor hallatán pedig mindannyiunknál beindulnak a pavlovi reflexek. Kávé, tea és más italkülönlegességek mellett az egészséges, a laktóz- és gluténmentes alternatívákat is megtaláljuk a bolt polcain. Nemcsak elvitelre vásárolhatunk a finomságokból, de helyben is leülhetünk egy kávéra vagy forrócsokira. Facebook: itt

1013 Budapest, Pauler utca 7.

Lyan Csokiműhely

Helyben, kézzel készített belga csokit árulnak, süteményeket, bonbonokat, marcipánt, sőt ehető alkoholt is, kis kockák formájában. Készülhet borból, sörből vagy pálinkából. A megszámlálhatatlan kézműves termék mellett az otthoni desszertkészítéshez szükséges alapanyagokat is találunk. Pörkölt kakaóbab, csokipasztilla, aszalt gyümölcsös, házi készítésű konyakmeggy, marcipántömb, kakaópor, krémek, töltelékek állnak rendelkezésre azok számára, akik otthon akarnak valami egyedi édességet készíteni. Weboldal: itt

1092 Budapest, Kinizsi utca 11. 

vinoWonka Csokoládé és Borbár

A mennyország egyik értelmezése sokak szerint a csokoládé és bor finom ötvözése, ami mesterfokon történik meg a 2012-ben nyitott vinoWonkában. A kézzel készült, minőségi csokoládék mellett a kínálatban különleges borokat, házi szörpöket, gyümölcsleveket, pálinkákat, lekvárokat és mézeskalácsot is találhatunk, de egy fröccsre vagy limonádéra is bármikor beülhetünk. A borok meg is kóstolhatóak, így nem zsákbamacskaként kell hazavinnünk egy-egy termelő különleges termékét.

1082 Budapest, Corvin Sétány 2.
 

Culinaris

Nem véletlenül bír már három bolttal is Budapest szerte a Culinaris, ahol aztán tényleg minden beszerezhet az ember fia, ami szem-szájnak ingere. Édességek, csokoládék és egyéb ínyencségek a világ minden tájáról – ha törzsvásárlókká válunk (ami nem nehéz) néhány hónap alatt meg is ismerkedhetünk a legjobb márkák legjobb termékeivel és tudatos édesség-fogyasztókká válhatunk. Természetesen gondolnak  különböző ételérzékenységekben szenvedőkre is. Ha meglátogatjuk legyen bőven időnk szétnézni. Megéri. Nagyon-nagyon megéri. Ha sietünk pedig úgyis van webshop is…

1055 Budapest, Balassi Bálint u. 7.  |  1067 Budapest, Hunyadi tér 3. |  1036 Budapest, Perc u. 8.  

Csokoládia

A Csokoládia üzletében is különleges, hagyományos kézműves technikával készült csokoládékat vásárolhatunk. A bonbonokon, csokifigurákon és táblákon felül ajánljuk a töltött finomságokat is, melyben már nem csak a nugát játssza a főszerepet, hanem sok esetben valamilyen prémium bor is. Ízfokozók, tartósítószer és mesterséges anyagok kizárva, a kreativitás és bátor próbálkozások sora viszont kötelező a Csokoládia filozófiájában – ennek köszönhetően találkozhat itt például a csokival a kecskesajt vagy a tepertő. De ne ijedjünk meg! A klasszikus ízek kedvelői is otthon fogják magukat érezni a Csokoládia édes világban.

1114 Budapest Könyves György utca 5.

Szamos Gourmet Ház

Reggeliztünk már Szamoséknál, legutóbb pedig őszi menüjüktől ájultunk el, de most itt az ideje annak, hogy bővebben szóljunk a csokoládékínálatról is. A Szamosban isteni bonbonokat vásárolhatunk, akár darabra, akár díszcsomagolásban. Külön válogatás állnak rendelkezésre hölgyeknek és uraknak is. Főszerepben van a marcipán is – hogy is ne lenne ugyebár – de a legfontosabb most is az a minőség, ami a Szamost Szamossá tette. A Vörösmarty téri Gourmet Ház mellett megéri ellátogatni bármelyik üzletbe, ahol Szamos-termékeket forgalmaznak, ezek hosszú listája ITT található!

1052 Budapest, Váci utca 1.

Levendula

A levendula igazi sikersztori, országszerte már 10 bolttal rendelkezik, ebből öt budapesti, a hatodik 2016 tavaszán nyílik. Leginkább nyáron a helyiek kedvenc helye az elképesztő házi fagylaltjaik miatt, de megéri a hidegben is megkeresni a lila bolthelységeket. A fagyik mellett ugyanis folyamatosan jelennek meg a forró csokik és a bonbonok óriási sokasága, amik természetesen büszkén képviselik a fagyiknál már megszokott legfelsőbb minőséget is. Ha pedig mindháromból eszel egy kicsit, tényleg a felhők között fogsz járni!

Boltok listája ITT!

SUGAR!

Oké, nem egészen csokoládéiról lett híres, de hogyan is lehetne kihagyni egy édességekről szóló cikkből a SUGAR!-t, amiről egy kicsit talán már el tudjuk azt is mondani, hogy nélküle Budapest annyira nem is lenne Budapest. A drazsék és gumicukrok kínálatát már nézni és élmény a SUGAR! messze földön híres designja miatt, és persze az ízek is egyenesen a mennyországba repítenek mindenkit. A minitorták még a legunalmasabb szülinap színvonalát is megdobják, a macaronoknál meg az a szomorú helyzet áll fenn, hogy  sajnos még nem létezik olyan szó a magyar nyelvben, amivel jellemezni lehetne őket… Webshop ITT!

1061 Budapest, Paulay Ede u. 48 |  1024 Budapest, Fény utca 20-22. |  1042 Budapest, Petőfi út 35.

Csokibolt

Aminek valaha is valaminek csokihoz volt köze, az itt megtalálható. A Ráday utcai üzletnek internetes boltja is van, mely 24 órán belül vállalja a megrendelt finomságok házhozszállítását, legyen az fehércsoki, étcsoki, tejcsoki, laktózmentes csoki, gluténmentes csoki, kóser csoki, dán csoki, belga csoki, marcipán, bonbon… csoki csoki csoki minden mennyiségben, minden fontos márkától. Ráadásul ha például ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy rendelkezz egy csokiszökőkúttal, akkor is jó helyen jársz… Webshop ITT!

1092 Budapest, Ráday utca 54.

Stühmer Édességbolt

Ha karácsony akkor szaloncukor, ezek közül az egyik legjobb az igencsak széles kínálatból a Stühmer szaloncukor, mely természetesen meg is vásárolható az édességboltban, olyan klasszikus édességek mellett, mint a Százszorszép, a Melódia, a Korfu szelet vagy az Aranydesszert. A különböző csokoládék mellett kávé, tea és forró csokoládé különlegességek közül is válogathatunk, de ha már ott vagyunk, mindenképpen részesítsük előnyben a Stühmer ízeit!

1133 Budapest, Pozsonyi út 9.

Chocoland

Igazi paradicsom lehet mindenki számára a Mammut I-ben található Chocoland, ami az édességrajongók rajongását leginkább azzal vívta ki, hogy nemes egyszerűséggel itt minden kapható. Aki egyszerű Milka csokira vagy gumicukorra vágyik, bátran térjen be, de a folyamatosan változó kínálatban szerepelnek a legnagyobb elismerésnek örvendő márkák különlegességei és nemességei, de például vannak diabetikus, gluténmentes, laktózmentes, illetve cukormentes, steviás csokoládék is. Ezen felül ha már itt vagyunk kávéból és különböző italokból is válogathatunk.

1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.

(Csokoládé Világ)

Csokoládé Világ

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Mégsem olyan édes az élet a csokiiparban

Mégsem olyan édes az élet a csokiiparban

More details
Idén ezek lettek a világ legkreatívabb húsvéti luxuscsokitojásai

Idén ezek lettek a világ legkreatívabb húsvéti luxuscsokitojásai

More details
33 év után újra magyar kézben az ikonikus magyar csoki

33 év után újra magyar kézben az ikonikus magyar csoki

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
5 húsvéti süti, sütés nélkül: előre elkészíthető mennyei finomságok gyorsan

5 húsvéti süti, sütés nélkül: előre elkészíthető mennyei finomságok gyorsan

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Gombóc Artúr Budapestje

Gombóc Artúr Budapestje

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
Jön a húsvéti roham: utánajártunk, mik lesznek az idei slágertermékek a boltokban

Jön a húsvéti roham: utánajártunk, mik lesznek az idei slágertermékek a boltokban

More details