2025. április 19., szombat - Emma
Ennél egyszerűbb csokis süteményt aligha látott a világ. A bevásárlólistádra mindössze két összetevőt kell felírnod és isteni csokis süteményt készíthetsz pillanatok alatt. Mutatjuk, hogy hogyan.
A hideg beköszöntével egyre többször kívánjuk meg az édességeket, így idén is segítünk nektek eligazodni Budapest endorfintengerében az Édes November cikksorozatunkkal. Bemutatjuk a város legjobb csokiboltjait, ahol bármilyen édességet megtalálsz, legyen az cukorka, csoki, bonbon. Ne feledjük, a csokoládé mindig tökéletes ajándék minden ünnepre, szeretteink és magunk kényeztetésére is!
Egy új tanulmány szerint – melyet a Journal of Agriculture and Food Chemistry publikált – a csokoládé némely összetevője segít fogyni. Azt már tudjuk, hogy a csokiban hasznos antioxidánsok vannak, de ez az első bizonyíték, hogy a polifenolok (amik jó dolgok a csokiban) meggátolják az enzimeket megemészteni a szénhidrátokat, valamint gátolják a zsír lerakódását is.
Ha nem akarsz - márpedig feleslegesen soha! - bolti édességre költeni, ám valami igazi szeretetbombára vágysz vagy valakit épp meg akarsz ajándékozni egy kedves meglepetéssel, akkor a házi csokikészítés jusson először eszedbe!
Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte. Az idén csak ők kaptak ilyen elismerést a töltött praliné kategóriában. Azonban Juditék sikere nem egyedülálló: a magyar csokoládék világhódító körútra indultak.
Mindenki nagy kedvence, a Nutella, még nagyobb kedvenc lesz, ha magatok készítitek - így sokkal több mogyorót és csokit pakolhattok bele, hogy még teltebb ízeket kapjatok. Fél óra laza munkával életetek legjobb nutella élményetekhez juttathatjátok magatokt, szóval hajráááá!
A csoki nem csak a legfinomabb édesség a világon, nem csak magunkba tömhetjük, nem csak isteni tortákat és süteményeket készíthetünk belőle, de a bőrünkre is kenhetjük, ha szépülni vágyunk.A csoki nem csak a legfinomabb édesség a világon, nem csak magunkba tömhetjük, nem csak isteni tortákat és süteményeket készíthetünk belőle, de a bőrünkre is kenhetjük, ha szépülni vágyunk.
Töltött bendő és olajban sült Mars szelet, avagy mit esznek a skótok? Mutatjuk Gordon Ramsey tányérját… A skót gasztronómiáról legtöbbünknek a haggis és a whisky jut eszébe, de bőven tartogat még érdekességeket Gordon Ramsay hazájának konyhája. A nemzetközi különlegességek rajongói egy kis kreativitás bevetésével könnyedén össze is állíthatják saját hamisítatlan skót menüjüket.
Na ugye. Nem mintha kellene ürügy arra, hogy miért fogyasztjuk rendszeresen, de most már akár el is mondhatjuk, hogy azért, hogy ne stresszeljünk. Tehát nem csak magunkat, hanem a környezetünket is védjük ezzel!
A Bolka Desszert Butik őszibarackos-mandulás süteménye lett idén Budapest desszertje, amelyet először a 9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
A londoni Great Taste Awards 2019-es megmérettetésén három aranycsillagot kapott a Sweetic csokoládémanufaktúra bonbonja: e minősítés szakmai presztízsét jól mutatja, hogy a gasztronómia Oscarjának is nevezik. A szigetszentmiklósi székhelyű cég tavaly költözött egy korábbi aprócska, bérelt helyiségéből a jóval tágasabb szigethalmi műhelyébe.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenharmadik éve hirdeti meg az Ország Tortája címért folyó versenyt, és nyolcadik éve rendszeres a Magyarország Cukormentes Tortája titulusért zajló közdelem is. Az év tortáit készíteni presztízs: az elnevezések mára márkanévvé fejlődtek, és ha a rendszer jól működik, nemcsak a tortákat kiötlő cukrászok jó hírét viszik a recept alapján sütő mesterek, de a szakma és a sütiszerető nagyközönség is jól jár.