2025. július 2., szerda - Ottó

Viharos gyorsasággal kezdett el terjedni egy Ausztráliában élő anya ötlete, amivel cselesen eldugta a nyalánkságokat a gyerekei elől.

November 1-én nyílik Budapest első Pop-Up desszertbárja a Hello Sweet Budapest! Egész télen át az újonnan nyíló Hello Sweet Budapest desszertbár különleges édességeit kóstolhatjátok meg havi tematikus hónapokban a Bálna Bisztróban és Bálna Teraszon! Különleges desszert kínálat, alkoholos és alkoholmentes ital különlegességek várnak!

Közel háromezren döntöttek úgy a múlt szombaton, hogy megédesítik napjukat az idei utolsó Spájzon. Azért idei utolsó, mert ez a rendezvény 2016 óta évente négy alkalommal várja az érdeklődőket Pakson, a Szent István téren. Amiképpen tavaly ilyenkor, most is a csokoládé volt a Spájz kedvelt és kínált csemegéje. 

Édesszájúak, ismét Tiétek a pálya a Bálna Bisztróban!  November 1-től egy hónapon át különleges Pöttyös Túró Rudi alapanyagú desszertekkel és italokkal várunk a Bálna Bisztró újonnan nyíló Hello Sweet Budapest pop-up üzletében! Alkoholos és alkoholmentes koktélok, valamint ínycsiklandó Túró Rudis ételek is szerepelni fognak az étlapon - és ahogy már megszokhattuk, egyik sem fog csalódást okozni!

Ezt Te sem hagynád ki? Akkor javasoljuk, hogy szólj a barátoknak és foglaljatok asztalt az alábbi linken: http://www.balnaterasz.hu/asztalfoglalas/

Várunk Titeket!

Forrás: http://www.balnabudapest.hu

Jól néz ki a matcha az instagramos lattereceptekben és japán desszertekben, aztán amikor az ember megveszi, könnyen kiderülhet, hogy nem is olyan egyszerű valami nagyon finomat (és nem csak egzotikusat) készíteni vele. Ez a keksz mindent megold: a fanyar zöld tea az édes fehér csokival tökéletesen összeillik, és ha van otthon egy kis savanykás, aszalt vörös áfonya, azzal lesz ünnepi az egész.

A szigetországban a KitKat nem csak egy csoki; mivel a neve japánul kimondva, nagyon hasonlít a kitto katsu kifejezésre, vagyis a „biztos sikerülni fog" biztatásra, ezért a japánok előszeretettel adják a csokit ajándékba, viszik a vizsgákra, vagy akár állásinterjúkra. A KitKat az a csoki Japánban, amit a legkülönfélébb ízekkel kombinálnak, általában rendkívül sikeresen. 

A lengyel parlament étterme tonnaszámra vásárolja a kávét és a csokoládét, illetve olyan alapanyagokat, amelyekből süteményeket lehet készíteni. Pedig van tuti módszerük a lengyeleknek a fogyókúrára is. A lengyel parlament, a Szejm étterme egy évre egy tonna kávét, 200 kilogramm csokoládés italt és 60 ezer doboz teát rendelt - írta a gazeta.pl. A részletek a Szejm hivatalos internetes oldalán is megtalálhatók, amelyekből az is kiderül, hogy a Szejm egy tonna kevert lisztet akar venni csokoládés ízű süteményinek készítéséhez, illetve tíz tonna csokoládét, minden formában. 

A Jetty Choco azzal a céllal jött létre, hogy azoknak az embereknek se kelljen lemondani a finomságokról, köztük a csokoládéról, akik az egészséges életmódot választják. Balogh Lászlóval, a cég tulajdonosa többek között erről beszél Spiritusz című műsorunkban.

Egyre többször találkozunk azzal a jelenséggel, hogy valamilyen zöldség hozzáadásával készítünk desszertet. Bár a répatorta örök kedvenc marad, elbújhat a karfiolos brownie és a céklás torta mögött.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Gofrim étterem közösen várt minden színház- és gofrirajongót október 11-én, ahol találkozhattak idei évadunk operettjének főszereplőivel és rendezőjével. Az esemény apropója egy különleges együttműködés volt: megszületett a Luxemburg grófja előadás hivatalos gofrija!

Sokaknak feltűnhetett, hogy idei évadunk címeinek egy részében megtalálható egy-egy gyümölcs neve. Nos, a Luxemburg grófja nem ezek közé tartozik, viszont ez lett az első színházi előadás, ami saját hivatalos édességet kapott, egy nyelvbotlásból adódó előadásbeli poén után. Történt ugyanis, hogy a jelenetben, amikor Harsányi Attila (Reneé, Luxemburg grófja) el akarja adni frissen örökölt, ám pénzzel nem járó grófi címét, az egyik próba során azt találta mondani, hogy „ki akarja megvenni a luxemburg gofri címemet?” Innentől pedig szinte egyenes út vezetett a fantázianév és az édesség megalkotásához.

 A Gofrim étterem csapata a híres luxemburgi almatortából inspirálódott, mely a kis ország leghíresebb édessége, újragondolva így alkották meg a gofrikülönlegességet, mely a Luxemburg gofrija nevet kapta idei operettünk után.

Előadásunk rendezője, Rusznyák Gábor, valamint a két főszereplő, Eperjesi Erika és Harsányi Attila mellett Seres Ildikó és Gáspár Tibor tesztelték le először a luxemburgi nyalánkságot, és áldásukat is adták, hiszen nem sok maradt az almás finomságból. Az érdeklődő közönségnek is elnyerte tetszését az új fogás, szinte mindenki Luxemburg gofriját falatozott az étteremben.

Jó hír, hogy a Gofrim menüjén mindaddig megtaláljuk az édességet, ameddig az operett műsoron van, így aki ezen a napon lemaradt, ne búsuljon, hiszen ezután is lehetősége lesz megízlelni a Luxemburg grófja hivatalos édességét.

(Csokoládé Világ / Miskolci Nemzeti Színház)

Tartalom galéria

Elárasztotta a Balatont a nutellás lángos

Elárasztotta a Balatont a nutellás lángos

More details
Melyik a legegészségesebb fagylalt? A dietetikus elmondja

Melyik a legegészségesebb fagylalt? A dietetikus elmondja

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Cukorfalat Fesztivál, 2025. június 28.

Cukorfalat Fesztivál, 2025. június 28.

More details
Kőrösi Möggyfesztivál, 2025. június 20-21.

Kőrösi Möggyfesztivál, 2025. június 20-21.

More details
Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivál, 2025. június 7.

Csintalan Palacsinta jótékonysági fesztivál, 2025. június 7.

More details
Klasszikus sütik és a város egyik legjobb fagyija

Klasszikus sütik és a város egyik legjobb fagyija

More details
Belehalt a szépségébe, de róla nevezték el a világ egyik legfinomabb desszertjét

Belehalt a szépségébe, de róla nevezték el a világ egyik legfinomabb desszertjét

More details
Eperfesztivál, 2025. május 30. - június 1.

Eperfesztivál, 2025. május 30. - június 1.

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője