2025. április 20., vasárnap - Konrád, Tivadar
Húsvétkor már láttunk híradást az index.hu-n, hogy csoki helyett húsból készültek ünnepi figurák. Akiknek tetszett ez a trend, azoknak jó hírünk van!
Szörnyű érzés, amikor az ember karácsonykor egy csomag ehetetlen szaloncukrot fog ki. Biztosabb, ha magunk készítjük! Íme a málnás konzum és a narancsos-marcipános szaloncukor receptje.
Az Exeter Egyetem kutatói szerint már egy tizenöt perces séta is csökkentheti a csokoládé iránti vágyakozásunkat. A tudósok már régóta tudják, hogy a rendszeres mozgás segíthet leküzdeni bizonyos függőségi betegségeket (nikotin-, alkohol- és drogfüggőség), de ez az első kutatás melynek során bizonyították, hogy a módszer az étel iránti vágy csökkentésére is használható.
Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is iskolák, cégek, intézmények és egyházak közös szervezésében gyűjtenek szeretetdobozokat a rászoruló gyerekeknek Nagykanizsán, a szervezők három-négyezer cipősdoboznyi ajándékra számítanak ezúttal is.
Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink mit gondolnak a témával kapcsolatban, ezért feltettünk egy szavazást az oldalunkra. Mint ahogy arról beszámoltunk a hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Csokoládé és Kézműves Vásárt. Legutóbbi szavazásunk is ehhez kapcsolódott, arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink kilátogattak-e az eseményre, ami egyébként egy jótékonysági akció is, hiszen a vásár belépőjegyeiből befolyt összeget fogyatékkal élő gyermekeknek épülő játszótérre fordítják.
Az édességet vakmerő és egyben trükkös tolvajok lovasították meg Ausztriában, a gyártó tiroli üzeméből. Egy ismeretlennek hamis okmányokkal sikerült elérnie, hogy a Milka bludenzi csokoládégyárban neki adjanak át egy 50 ezer eurót érő szállítmányt, amelyet Belgiumba kellett volna eljuttatni.
A chocoMe idén is igyekszik édessé varázsolni a karácsonyt. AchocoMe limitált kiadású, vegyes szaloncukor válogatással készül, amelyben a csokoládébevonat olyan ízekkel párosul, mint a fanyar feketeribizli püré, a mandula és mogyoró praliné, sőt, egy másik ízváltozatban roppanós szárított palacsintatésztával egészül ki. Ízpárt rejt a Mandula ízesítésű ét- és tejcsokoládé is – az egzotikus, 66% karibi étcsokoládé és a krémesen finom, 40% tejcsokoládé ganache teszi még teljesebbé.
Egy kakaóban található vegyület, a teobromin segíthet azokon, akik makacs köhögéssel küszködnek. A kutatók szerint naponta néhány kocka étcsokoládé már segíthet.
Nem kell messzire utaznunk, ha a világ legdrágább csokijából vennénk egy táblával. Ha Svájcra gondol az ember, akkor legtöbbször az órák, a csokoládé vagy a drága élet jut mindenkinek az eszébe. Minő véletlen, hogy a világ legdrágább óráját is az alpesi országban készítették el. Nemrégiben az is bebizonyosodott, hogy aki a legtöbb pénzt akarja kiadni egyetlen tábla csokiért, annak is ide kell látogatnia.
A világszinten is első számú Nutella mogyorókrémnek komoly konkurenciája lesz az olasz Barilla márka pálmaolajmentes csokikrémnek. Saját gyártású, pálmaolajmentes mogyorókrémet dob piacra januárban a főleg tésztáiról híres olasz márka, a Barilla. Az újonnan megjelenő kakaós massza az első komoly kihívója lehet a világelső Nutellának, ugyanis a Ferrero-val szemben a Barilla a méltán hírhedt pálmaolaj NÉLKÜL készíti el mogyorókrémét – írja a Reuters.
Aki szereti a csokoládét, készítse el otthon, ezt a finom tejszínes csokoládés sütemény receptet, amely még a kezdőknek sem okoz gondot.
Tejszínes csokoládés sütemény recept
Hozzávalók:
22 dkg darált mandula
10 evőkanál nádcukor
10 tojás
20 dkg vaj
4 evőkanál holland kakaópor
csipet só
1 mokkáskanál fahéj
tejszín
mandulaforgács
15 dkg ét- és tejcsokoládé
6 dgk vaj, 0,5 dl tej.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat,a sót, és végül a darált mandulát. A tojás fehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával. Egy szív alakú sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény,ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.
Forrás: news.noinetcafe.hu
A Mars a brit piacon bevezeti legnépszerűbb táblás csokoládéjának, a Galaxynak a vegán változatát. Az amerikai cég az első nagy édességgyártó, amely a hagyományos tejcsokoládék mellett immár növényi alapanyagokból készült termékalternatívát is kínál a vásárlóknak.
Igen, mindenhol hatalmas nutellás üvegek lesznek. Valóra válhat minden Nutella-rajongó álma: három napra az émelyítő édesség ihlette pop-up szálloda nyílik Kaliforniában. Ráadásul az élményért fizetni sem kell, a vállalkozó szellemű jelentkezőknek egy videót kell készíteniük, amelyben elmondják, hogyan teszi különlegessé a reggelüket a Nutella.
Már az aztékok és maják korában is a csokoládé előkelő helyet foglalt el a táplálkozásban. Tudósok szerint a csokoládé endorfint, azaz boldogsághormont termel, ezért fogyasztás jó hatással van a szervezetre.