Szeptembertől új évfolyammal indul az ország első, diplomás Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzése. Professzionális szinten sajátíthatók el a csokoládé, kávé és tea gyártásával kapcsolatos ismeretek a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán, a szeptemberben induló Csokoládé-,…
A svájci Lindt & Sprüngli növelte forgalmát és profitját az idei első fél évben - írja az MTI. A svájci csokoládégyártó vállalati akvizíciók hatásától megtisztított, úgynevezett organikus eladása 6,2 százalékkal, 1,76 milliárd frankra (1 svájci…
A szigetországban a KitKat nem csak egy csoki; mivel a neve japánul kimondva, nagyon hasonlít a kitto katsu kifejezésre, vagyis a „biztos sikerülni fog" biztatásra, ezért a japánok előszeretettel adják a csokit ajándékba, viszik a…
A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en egy magyar kézműves csokoládé manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.
A nevébe rögtön beleszerettünk. Megvan természetesen Magyarország új cukormentes tortája is, hamarosan kóstolhatjuk is a győzteseket. Tóth Norbertnek, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása, a Boldogasszony csipkéje lett 2019-ben Magyarország Tortája – közölte a versenyt idén tizenharmadik alkalommal kiíró Magyar…
A Kiskunságban, azon belül is Kiskunmajsán és Szankon olyan ételeket és italokat kóstolhatnak meg az érdeklődők, melyek egyedülállóak hazánkban. A szanki kézműves konyakmeggy íze mindenkit magával ragad, a vaddohányból készült méz helyi specialitásnak számít, a…
A svájci Nestlé a világon először fejlesztett ki olyan csomagoló anyagot, amely papír alapú, és nagysebességű áramlástechnológiával készül – írja a Sustainable Brands. A Yes! műzliszeletek az első termékek, amelyek új csomagolást kaptak, és ez…