Különleges fűszerezésű csokoládékat készít egy díjnyertes mestercukrász Londonban. Paul A. Young még csak idén nyitotta meg luxusboltját Londonban, de már az egyik legfelkapottabb hely az unikátokra éhes brit édesszájúak körében. A híres Soho-beli étterem a…
Az extravagáns eledeleket piacra dobó horvátországi férfi már a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. Egy 56 éves isztriai férfi édességet is készít a szarvasgombából, amely a félsziget egyik különlegessége – adta hírül a Jutarnji List című…
A kutatók egyre nagyobb bizonyossággal állítják, hogy a keserű csoki jótékony hatással van az érrendszerre. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a vérrögök kialakulása és az infarktus is. A londoni Queen Mary orvosi iskola professzora, Roger Corder 40…
Finn tudósok szerint a terhesség alatti csokoládéfogyasztás boldog és életképesebb újszülötteket eredményez. A táplálkozástudományi szakértők azonban – csakúgy mint a csokoládégyárak – óvják a kismamákat a túlzott édességfogyasztástól. A kutatás során 300 kismamát kérdeztek szülés előtt…
Baktériumokkal termeltet elektromos áramot csokoládégyári hulladékból egy brit mikrobiológus. Lynne Mackaskie és kollégái nugát- és karamelloldattal táplálta a "cukorkedvelő" Escherichia coli baktériumot. A National Geographic arra volt kíváncsi, hogy ha az input csokoládé vagy a…
Tevetejcsoki gyártására szövetkezett egy osztrák és egy arab cég. Abu Dzabiból érkezik porítottan a tevetej Ausztriába, ahol azután nyerscsokoládé születik belőle, azt pedig visszaszállítják az emírségekbe, és egy üzem elkészíti a "végleges" tevetejcsokoládékat. A teve…
A Csillagok háborúja egy újabb epizóddal bővülhet, legalábbis az itt látható kép ezt támasztja alá. A cselekmény ezúttal a cukrászat világában zajlik az ûr helyett, de itt is keletkezik épp elég zûr…