2025. december 16., kedd - Etelka

Ennél egy finom sütit, de semmi kedves a sütővel bajlódni? Megkínálnád a vendégeket vagy a családot egy gyors desszerttel? Ez a recept neked való!

Nincs vele sok munka, csak mindent össze kell keverni, mégis az egyik legfinomabb reggelit vagy desszertet teheted az asztalra.

A gyömbér mindent picit csípőssé, pikánssá tesz, de nem csak sós ételekbe, süteményekbe is szuperül illik, feldobja, illatossá teszi a tésztáját.

Vajon tényleg összefüggésben áll a csokievés a pattanások megjelenésével? Megnéztük, mint mondanak erről a kutatók, valamint olyan ételekről is olvashatunk, amik szebbé tehetik a bőrünket.

Sokan nem is sejtik, hogy a Debrecenből indult, de Budapesten is jelenlévő mesés dobozairól híres családi vállalkozás termékeivel találkozunk Herendtől Japánig, Dubaitól Amerikáig. A japán háziasszonyok is az Sz.Variáns csomagolásában kapják a Herendi porcelánt, és a legmenőbb amerikai szórakozóhelyekre szintén a cég kartonjaiban érkezik a habpatron. A szemet gyönyörködtető Sz.Variáns csomagokból bontjuk ki a Gerbeaud édességeket, és a Stühmer csokoládékat is. A St. Andrea Szőlőbirtok finomabbnál finomabb nedűit World Star Packaging díjas díszdoboz rejti. Hab a tortán, hogy a LISS Zrt. Amerikában forgalmazott habpatronjainak is a Debrecenben gyártott csomagolás ad külső megjelenést.

Édesszájuaknak kötelező kipróbálnia ezt az isteni kávés csokihabot, amit pár perc alatt elkészíthetünk.

A csokoládéfogyasztástól a táplálkozástudományi szakemberek általában óva intenek, mivel magas lehet a kalória-, zsír- és cukortartalma. A kakaóról – a csokoládé elsődleges összetevőjéről – azonban, amely a kakaó növény magjából származik, számos olyan tulajdonságot találtak, amelyek mind a test, mind az elme számára előnyösek lehetnek.

Az oroszkrém a torták legszebbike, mely selymes fehér krémmel töltve készül. Öröm a szemnek, ráadásul isteni finom is.

A cukormentes, aszalt gyümölcsös zabpelyhes golyók egész napra feltöltenek energiával.

A tudósok megfejtették, hogy mi történik, amikor kedvenc szelet csokinkat fogyasztjuk. Egy új kutatás szerint a csokoládé ínycsiklandó vonzereje annak köszönhető, hogy hogyan kenődik el a nyelvünkön, olvasható az Independent cikkében.

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
13 bűbájos mézeskalácsfalu Magyarországon

13 bűbájos mézeskalácsfalu Magyarországon

More details
11 éves kislány ötletéből született meg az idei díjnyertes szaloncukor

11 éves kislány ötletéből született meg az idei díjnyertes szaloncukor

More details
Tovább dagad a botrány: lárvákban úszó csokimikulás gyerekeknek

Tovább dagad a botrány: lárvákban úszó csokimikulás gyerekeknek

More details
Budapest Coffee & Tea Festival, 2026. május 7-10.

Budapest Coffee & Tea Festival, 2026. május 7-10.

More details
Csokoládé-mennyország a rendezvényeken: Így lesz a desszertasztal az est fénypontja

Csokoládé-mennyország a rendezvényeken: Így lesz a desszertasztal az est fénypontja

More details
30 éves a Mondelez székesfehérvári gyára

30 éves a Mondelez székesfehérvári gyára

More details
Zuhanórepülésben a kakaóbab ára, a csoki mégis tovább drágul

Zuhanórepülésben a kakaóbab ára, a csoki mégis tovább drágul

More details
Gyulai Méz- és mézeskalács fesztivál 2025. december 5-6.

Gyulai Méz- és mézeskalács fesztivál 2025. december 5-6.

More details
A Csokoládé Világ portál kiadója az Open Gates Hungary Kft. - O|G|H - a hír szerzője